Έφτασε η στιγμή που όλος ο κόσμος περιμένει: Στη γραμμή παραγωγής τα εμβόλια για τον κοροναϊό | in.gr

Μοιραστειτε το

Δεν είναι απλά μια γραμμή παραγωγής: είναι μια γραμμή σωτηρίας και ελπίδας για όλη την ανθρωπότητα. Βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει χιλιάδες φιαλίδια με το εμβόλιο της Pfizer για τον κοροναϊό να βγαίνουν… «φρέσκα-φρέσκα» από το εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας στο Βέλγιο.

Αν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς και το εμβόλιο εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, τα μπουκαλάκια αυτά είναι έτοιμα να σταλούν σε όλον τον κόσμο.

Η αμερικανική Pfizer ελπίζει να φτιάξει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της μέχρι το τέλος του έτους και 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέσα στο 2021.

Κάθε ασθενής θα χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου.

Μιλώντας στην Daily Mail, ο βρετανός επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση με την γραμμή παραγωγής. «Ήταν υπέροχο να βλέπουμε το πρώτο φιαλίδιο να βγαίνει. Μου έφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό μου καθώς είδα όλη αυτή τη δουλειά να έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν».

H Pfizer, η οποία συνεργάζεται με τη γερμανική BioNTexh, αυτήν την περίοδο κάνει δοκιμές σε 44.000 άτομα, ενώ έχει κάνει αίτηση για έκτακτη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (μετά τις προεδρικές εκλογές).

Παράλληλα, το εργαστήριο της Pfizer στο Κεντ της Βρετανίας δημιουργεί φάρμακα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν αποτελεσματικά απέναντι στον Covid-19.

Ένα βήμα μπροστά η Pfizer

Η Pfizer που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech θεωρούνται πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κοροναϊού. Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στις εταιρείες 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και παράδοση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους εάν αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μηνός ο Bill Gates, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος μέσω του ιδρύματος του και της συμμαχίας Gavi έχει χρηματοδοτήσει τα περισσότερα υπό ανάπτυξη εμβόλια είχε εκτιμήσει ότι «αυτή τη στιγμή η Pfizer δείχνει ένα βήμα μπροστά. Αν δηλαδή κάποιος λάβει επείγουσα έγκριση, αυτή θα είναι μάλλον η Pfizer».

O ανταγωνισμός: Τα νεότερα για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Μέσα στον Δεκέμβριο θα αρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα οι δοκιμές φάσης 3 για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το οποίο παράγεται από τηνAstraZeneca.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να είναι έτοιμο λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Το βρετανικό ΕΣΥ (NHS) προετοιμάζεται να εισάγει το εμβόλιο αυτό με το νέο έτος, με χιλιάδες νοσηλευτές και ιατρούς να εκπαιδεύονται στη χορήγηση του εμβολίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή
Author: schaldaiou

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...