Έφη Αχτσιόγλου: Επιτακτική ανάγκη οι εκλογές για την κοινωνία που ασφυκτιά

Μοιραστειτε το

«Η κατάσταση είναι πλέον αβίωτη. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα», ανέφερε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου μίλησε στην τηλεόραση του OPEN το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με την ακρίβεια στην Ελλάδα ενώ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσα εκλογές στην Ελλάδα.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: «Η εκρηκτική ακρίβεια στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία, ήδη από τον Σεπτέμβρη. Η κατάσταση είναι πλέον αβίωτη. Οι πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ούτε για να προστατεύσει τους πολίτες από την ακρίβεια ούτε για να αυξήσει το εισόδημά τους. Βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, δεν αυξάνει τον κατώτατο μισθό. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων, αλλά πολιτικών προτεραιοτήτων. Στην ΕΕ 18 χώρες μείωσαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατέθεσε δυο φορές τη σχετική τροπολογία και η κυβέρνηση την απέρριψε».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι: «Είναι υποκριτική η στάση του κ. Μητσοτάκη, με την επιστολή προς την ΕΕ. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, κυβερνά μία χώρα και μπορεί να πάρει μέτρα για να υπάρξει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου, για να υπάρξει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, για να μειωθεί η φορολογία όπως έχουν κάνει τα περισσότερα κράτη. Αυτά είναι εσωτερικές επιλογές και δεν μπορεί να συνεχίσει να πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν θέλει να το κάνει ας προκηρύξει εκλογές να το κάνουν άλλοι. Η ασφυκτική κοινωνική συνθήκη καθιστά τις εκλογές επιτακτική ανάγκη».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε ότι: «Το δράμα και η ανθρωπιστική κρίση συνεχίζονται. Αυτή τη στιγμή το πρωτεύον είναι ο τερματισμός της εισβολής και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ώστε να μπορέσει η Ουκρανία και ο λαός της να κλείσουν τις πληγές τους».

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν θα έπρεπε να υπάρχει πιο δραστικός τρόπος αντίδρασης από τις οικονομικές κυρώσεις, δήλωσε ότι: «Απάντηση σε έναν πόλεμο δεν μπορεί ποτέ να είναι η γενίκευση της σύρραξης».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...