Έφη Αχτσιόγλου: «Αδιανόητη και επικίνδυνη η άρνηση των ΜΕΘ από τον κ. Μητσοτάκη»

Μοιραστειτε το

Έφη Αχτσιόγλου: Χαρακτήρισε αδιανόητη και επικίνδυνη τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για όσους νοσούν από κορονοϊό και νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

«Αδιανόητη και επικίνδυνη», χαρακτηρίζει την δήλωση του πρωθυπουργού «πως δεν έχει ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που νοσούν και νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους απ’ ό,τι αυτοί που είναι εντός ΜΕΘ», η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε δηλώσεις της στον τ/σ “ATLASTV, και προσθέτει:

«Αρνείται την ανάγκη ύπαρξης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Συνεχίζοντας την κριτική υποστήριξε: «Η στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει παντελή έλλειψη ελέγχου, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι επιλογή του και λίγες μέρες μετά επέβαλε πρόστιμο στους ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, ένα ακραίο μέτρο που δεν εφαρμόζεται πουθενά στον κόσμο…Η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη, με τραγικούς αριθμούς απωλειών και διασωληνωμένων, με μεγάλο πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία όμως, ο Προϋπολογισμός μειώνει την κρατική χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία κατά 820 εκατ. και βασίζεται στην υπόθεση πως τελειώνουμε με την πανδημία στις αρχές του 2022».

Καταλόγισε ακόμη «άρνηση της πραγματικότητας στη ΝΔ και διερωτήθηκε πώς, ενώ χάνονται άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στήριξε επαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας;».

Αναφερόμενη στην ακρίβεια τόνισε ότι «ένα στα τρία νοικοκυριά δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες διαβίωσης και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης, αλλά η κυβέρνηση δεν πήρε σοβαρά μέτρα προστασίας τους, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου κύματος ανθρωπιστικής κρίσης».

Επισήμανε, τέλος, την ανάγκη «αύξησης του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μείωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Σαρτζετάκη – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Λαϊκού»

H νέα ταυτότητα στο κινητό μας: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης, και ταυτοποίηση σε μία εφαρμογή

Καιρός τα Χριστούγεννα: Οι πρώτες ενδείξεις και η τάση έως τις 20 Δεκεμβρίου (vid)

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...