«Έφαγε» φυλακή για ενδοοικογενειακή βία, αλλά τρέφει ελπίδες ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας θα… ψαλιδίσει την ποινή του! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Σε μεσαιωνικά βασανιστήρια υπέβαλε τη σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του ένας άντρας από την Αχαΐα, ο οποίος καταδικάστηκε μεν, αλλά ο νέος Ποινικός Κώδικας αναγκάζει τον Άρειο Πάγο να αναιρέσει εν μέρει την απόφαση και να αναπέμψει την υπόθεση στο Εφετείο Πατρών για νέα επιμέτρηση της ποινής που του είχε επιβληθεί, ενδεχομένως… ευνοϊκότερη!

Ο δράστης που ζούσε σε περιοχή της Αχαΐας με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους συμπεριφερόταν στη γυναίκα του σαν ιεροεξεταστής! Από το 2012 έως και το 2014 η άμοιρη γυναίκα ζούσε μια κόλαση στα χέρια του άντρα της, ο οποίος την υπέβαλε σε ακραία βασανιστήρια. Της έβαζε αναμμένα κάρβουνα ανάμεσα στα δάχτυλα του χεριού, την κατέβαζε από τον τρίτο όροφο στον πρώτο σέρνοντάς την από τα μαλλιά ή άλλες φορές την οδηγούσε στο υπόγειο και την ξυλοκοπούσε ανελέητα μέσα στο σκοτάδι, ακόμα και με το περίστροφο που κατείχε παράνομα!

Ακόμα και εικονική εκτέλεση(!) είχε κάνει ο αδίστακτος βασανιστής, που απείλησε τη σύζυγό του «κρατώντας κολλημένο στον αριστερό κρόταφο του κεφαλιού της την κάννη του πιστολιού του και έχοντας το δάχτυλό του στη σκανδάλη».

Για τις πράξεις του αυτές ο δράστης καταδικάστηκε από το Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση τριών ετών και τριών μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη οπλοφορία.

Επιεικέστερος νόμος

Μετά την καταδίκη του, ο… στοργικός σύζυγος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου. Οι αρεοπαγίτες του Ζ’ Ποινικού Τμήματος απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτησή του, όμως έλαβαν αυτεπαγγέλτως υπ’ όψιν τους τον επιεικέστερο νόμο που ισχύει μετά τη δημοσίευση της εφετειακής απόφασης (από 1ης Ιουλίου του 2019), που έχει τεθεί σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Έπειτα από αυτά οι αρεοπαγίτες ανέπεμψαν την υπόθεση στο Εφετείο, προκειμένου να αναιρεθεί εν μέρει η καταδικαστική απόφαση ως προς τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής απειλής και της παράνομης οπλοφορίας και να επανακαθοριστεί η συνολική ποινή.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα