Έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει την συμφωνία για τα Rafale η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Μοιραστειτε το

Στην Αθήνα αναμένεται να έρθει πριν τα Χριστούγεννα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, για να συνυπογράψει μαζί με τον έλληνα ομόλογο της, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, την σύμβαση για την προμήθεια των 18 Rafale, που αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή το διήμερο 17-18 Δεκεμβρίου. Η πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψης της Γαλλίδας υπουργού είναι στις 22/12.  

Οι δύο υπουργοί είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν τα διαδικαστικά θέματα για την αγορά των RAFALE. Επιπρόσθετα συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ σχολίασαν τα συμπεράσματα που βγήκαν από την πρόσφατη πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία συνολικού ύψους περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προβλέπει την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών RAFALE, 12 ελαφρώς μεταχειρισμένα και 6 καινούρια. Στην συμφωνία συμπεριλαμβάνονται η εν συνεχεία τεχνική υποστήριξη (FOS), τα όπλα των νέων αεροσκαφών αλλά και υπηρεσίες εκπαίδευσης. Στα όπλα που θα αγοραστούν περιλαμβάνονται οι πύραυλοι Meteor καθώς και η επαναπιστοποίηση των πυραύλων Mica, Scalp κι Exocet, που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας από τους υπουργούς άμυνας των δύο χωρών αναμένεται να αναχωρήσουν για την Γαλλία οι πρώτοι Ελληνες πιλότοι και τεχνικοί για να εκπαιδευτούν πάνω στο νέο αεροσκάφος. Το πρώτο Rafale αναμένεται να προσγειωθεί στην Ελλάδα το Ιούλιο του 2021.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...