Έρευνα κατά του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση

Μοιραστειτε το

Άντριου Κουόμο, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

AP Photo/Seth Wenig, Pool

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, έκανε πρώην οικονομική σύμβουλός του, η οποία εργάστηκε μαζί του την περίοδο 2015-2018. Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, να ζητά «πλήρη και ανεξάρτητη» έρευνα.

Η πρώην οικονομική σύμβουλος του Δημοκρατικού Κουόμο, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, με κείμενο που ανάρτησε σε μπλογκ, κατηγόρησε την Τετάρτη τον 63χρονο κυβερνήτη, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.

Η Μπόιλαν, υποψήφια για την προεδρία του Μανχάταν, υποστηρίζει ότι ο Κουόμο την φίλησε διά της βίας στο στόμα, πρότεινε να παίξουν μια παρτίδα «στριπ πόκερ» και προσπαθούσε να την αγγίξει «στην πλάτη, τα μπράτσα, τις γάμπες». Προσθέτει δε ότι ο κυβερνήτης «δημιούργησε μια κουλτούρα εντός της διοίκησής του όπου η παρενόχληση και ο εκφοβισμός είναι τόσο διαδεδομένες πρακτικές που όχι μόνο γίνονται ανεκτές αλλά είναι και αναμενόμενες».

Μετά την καταγγελία, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο τόνισε ότι «χρειάζεται μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα, πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες», παραδεχόμενος ότι ο ίδιος διατηρεί μια «δύσκολη» σχέση με τον κυβερνήτη. «Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Ο ίδος ο Κουόμο δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής, ωστόσο όταν η Μπόιλαν είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στην υπόθεση, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, στα μέσα Δεκεμβρίου, είχε ισχυριστεί ότι «δεν είναι αλήθεια».

Η ανακίνηση αυτής της υπόθεσης έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για τον Κουόμο, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του 2022. Αν και ήταν πολύ δημοφιλής στην αρχή της πανδημίας, σήμερα επικρίνεται από τους πάντες. Κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι υποβάθμισε ή και ότι έκρυψε, τον πραγματικό αριθμό των θανάτων από Covid-19 στους οίκους ευγηρίας. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διενεργεί ήδη προκαταρκτική έρευνα για το θέμα αυτό.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...