Έρευνα για τα αίτια θανάτου του 46χρονου πυροσβέστη στην Αλεξανδρούπολη

Μοιραστειτε το

Πλημμύρες στον Έβρο την 1η Φεβρουαρίου

EUROKINISSI

Τη διεξαγωγή έρευνας για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες θανάτου του πυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών και δασκάλων του δημοτικού σχολείου στον οικισμό Απαλού, ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Επίσης, τόνισε ότι η οικογένειά του θα στηριχθεί με κάθε μέσο.

«Όλα θα έρθουν στο φως, θα γίνει έρευνα όπως πρέπει και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα έρθουν στην επιφάνεια, να είστε σίγουροι γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, που πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την οικογένεια του πυροσβέστη, ώστε ν’ αναπαυθεί εν ειρήνη»

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και κλιμάκιο του Σώματος βρίσκονται από χθες το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανέφερε, «για να εκφράσω, σαν Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, τη βαθιά θλίψη και την οδύνη μου για το περιστατικό στο οποίο χάθηκε ένας λεβέντης, ένα παλικάρι από το Πυροσβεστικό Σώμα, από την οικογένεια του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελώντας το καθήκον του με επιμέλεια, με αυτοθυσία, για να καταφέρουμε να απομακρύνουμε και να διασώσουμε 21 παιδιά από ένα νηπιαγωγείο».

Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούρη, ήταν «πολύ αντίξοες» οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, διευκρινίζοντας πως «γι’ αυτό το λόγο παρέστην άμεσα εδώ πέρα, ύστερα από εντολή των πολιτικών μου προϊσταμένων, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη».

Διαβεβαίωσε ότι θα κάνει «ό,τι πρέπει για την οικογένεια του εκλιπόντος. Θα σταθεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και η πολιτική ηγεσία σύσσωμη, για να μπορέσουμε να δώσουμε ό,τι πρέπει σ’ αυτή την οικογένεια που υπέστη τον άδικο χαμό του πυροσβέστη… Είναι θλιβερό, οδυνηρό, αυτό που συνέβη, κανένας δεν το ήθελε και θα φροντίσουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για την οικογένειά του, έτσι ώστε ν’ αναπαυθεί εν ειρήνη».

Μαζί του στην Αλεξανδρούπολη μετέβησαν αξιωματικοί της ψυχοκοινωνικής μέριμνας «για να μπορέσουν να σταθούν και να μπορέσουν να στηρίξουν ψυχολογικά τα μέλη της οικογένειάς του… Λυπάμαι πάρα πολύ, είμαι συντετριμμένος και όλο το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι είναι δυνατόν… Αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να στηρίξω την οικογένεια του εκλιπόντος και να δώσω τις τιμές αυτές που αρμόζουν σ’ έναν ήρωα πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον…».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 16.00 στον Ι.Ν. του Αγ. Γεωργίου στη Νέα Χιλή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...