Έργα-παρωδία στο λιμάνι του Πειραιά: Την προβλήτα του ΟΛΠ την πήρε ο νοτιάς! (pics) | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τα έργα… πνοής των Κινέζων του ΟΛΠ με κοινοτικά κονδύλια, για την επέκταση του λιμανιού του Πειραιά, τα πήρε ο νοτιάς πριν ολοκληρωθούν.

Εδώ και μήνες τα συνεργεία που έχει βάλει η Cosco, έχουν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία δύο νέων θέσεων κρουαζιεροπλοίων, επεκτείνοντας το λιμάνι στην Πειραϊκή και σε απόσταση αναπνοής από το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Όμως πριν καλά και καλά ολοκληρωθεί ο τσιμεντοβραχίωνας, κατέρρευσε λόγω των ισχυρών ανέμων των τελευταίων ημερών.


Τα κύματα και οι δυνατοί άνεμοι διέλυσαν την επιχωμάτωση και έσπασαν τα τσιμεντοκιβώτια που είχαν τοποθετηθεί. Τα …συντρίμμια του έργου, χιλιάδες τόνοι χωμάτων αγνώστου προέλευσης και σκουριάς της Χαλυβουργικής, βρέθηκαν στη θάλασσα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξαν κάτοικοι, τα μπάζα σκόρπισαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Οι κάτοικοι της Πειραϊκής που αντιδρούν στο… έκτρωμα της επέκτασης του λιμανιού, έχουν ήδη υποβάλει μήνυση στο Λιμεναρχείο, ενώ τη Δευτέρα θα συζητηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούν να σταματήσουν τα έργα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Έχτισαν…παλάτια στην άμμο!


Εξάλλου, η παράταξη «Πειραιάς για όλους» του Νίκου Μπελαβίλα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει τους Κινέζους της Cosco που διαχειρίζονται τον ΟΛΠ πως «αγνοώντας ακόμη και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής των λιμενικών έργων, προκειμένου να προλάβει να περάσει τα φορτηγά πριν βγουν οι απαγορευτικοί όροι της ΜΠΕ, να τελειώσει το έργο φθηνά και γρήγορα, δεν κατασκεύασε περιμετρικά θώρακα εγκιβωτισμού για να προστατεύσει τα μπάζα από τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πάρει το κύμα όλο το εργοτάξιο. Ακολούθησε ακριβώς την τεχνική του “να χτίζεις στην άμμο παλάτια” και όπως ήταν αναμενόμενο ο νοτιάς το έκανε χίλια κομμάτια. Η σημερινή καταστροφή είναι απόδειξη της σημασίας που δίνει ο ΟΛΠ για το περιβάλλον του Πειραιά και του τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια του άχρηστου αυτού έργου».

Η δημοτική παράταξη επισημαίνει, επίσης, πως ο υπό κατασκευή νότιος προβλήτας που είναι μη αδειοδοτημένος, διαλύθηκε από τον νοτιά, ενώ τόνοι λάσπης έχουν καλύψει το βυθό δίπλα στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα