Έξι ευρωβουλευτές και η Διεθνής Αμνηστία υπέρ του αγώνα του Δ. Κουφοντίνα

Μοιραστειτε το

Αγαπητέ Υπουργέ,

Εμείς, τα κάτωθι υπογράφοντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικοινωνούμε με σεβασμό μαζί σας με το αίτημά να εξετάσετε τις απαιτήσεις του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα και να εφαρμόσετε τον ελληνικό σωφρονιστικό νόμο στην περίπτωσή του. Θα θέλαμε να επιμείνουμε στο γεγονός ότι το αίτημά μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση υποστήριξη, ούτε την παραμικρή ανοχή, στις ενέργειες για τις οποίες έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Ωστόσο, ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πολίτες, επιθυμούμε να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διατηρηθεί το κράτος δικαίου, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις και σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να σας παροτρύνουμε να δράσετε έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του σχετικού ελληνικού δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κρατουμένων, για όλα τα άτομα που κρατούνται στην Ελλάδα, αλλά, ακόμη πιο επιτακτικά αυτή τη στιγμή, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο μία ενδεχόμενη πολύ αρνητική έκβαση της απεργίας πείνας του. Με την ίδια έννοια, θα θέλαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στα αιτήματα του Έλληνα Συνήγορου του Πολίτη. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και περιμένουμε με σεβασμό τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,

Miguel URBÁN CRESPO (The Left), Pernando BARRENA (The Left), Clare DALY (The Left) Mick WALLACE (The Left) Niklas NIENASS (Greens/EFA) Dietmar KÖSTER (S&D)

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...