Έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει αναβολές εμβολιασμών

Μοιραστειτε το

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή προγραμμάτων εμβολιασμών, που όπως υποστηρίζουν έχει λάβει εκτάσεις. Από την άλλη η κυβέρνηση, για άλλη μία φορά χθες, δια στόματος του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, διαψεύδει το γεγονός, ενώ βγήκαν και σχετικές ανακοινώσεις για πραγματοποίηση εμβολιασμών αύριο, 5 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία Χανίων, Ηρακλείου και Τρικάλων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία».

Το ΚΙΝΑΛ, ζητά εξηγήσεις για την αιτία που αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί.  

«Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς.Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19.

Περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί.

Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τους εμβολιασμούς υγειονομικών, ασκεί και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής» και ότι «η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό».

Συμπληρώνοντας το ΚΚΕ επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται»

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...