Ένα ακόμα σιδηροδρομικό έργο για την «ΑΚΤΩΡ» στη Ρουμανία, προϋπολογισμού 573.000.000 ευρώ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Στην υπογραφή σύμβασης για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 573.000.000 ευρώ στη Ρουμανία προχώρησε η ΑΚΤΩΡ, ως επικεφαλής κοινοπραξίας (leader με ποσοστό 60%) με τις εταιρίες ALSTOM (20%) και ARCADA (20%).

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στο Βουκουρέστι, μεταξύ του γενικού διευθυντή της Εθνικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων της Ρουμανίας (CFR) Ioan Pintea και του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ Αλέξανδρου Εξάρχου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού της Ρουμανίας Ludovic Orban, του περιφερειακού διευθυντή της ΑΚΤΩΡ Πάρι Καλλιτσάντση, καθώς και εκπροσώπων της αναδόχου κοινοπραξίας.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του τμήματος «Apata – Cata» της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov – Simeria, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ρήνου – Δούναβη.

Το σημαντικότερο τμήμα του έργου αποτελεί η κατασκευή δύο δίδυμων σηράγγων, συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων, οι οποίες θα κατασκευαστούν με τη χρήση τεσσάρων μηχανημάτων ολομέτωπης διάνοιξης σηράγγων (EPB-TBM), με διάμετρο εκσκαφής 9,80 μ.

Η ολοκλήρωση των εργασιών, εντός διαστήματος 48 μηνών, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, θα επιτρέψει την κίνηση εμπορικών και επιβατικών τρένων με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και 160 χλμ./ώρα αντίστοιχα, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ το συνολικό μήκος του σιδηροδρομικού τμήματος θα μειωθεί από τα 44 χλμ. σήμερα στα 28,2 χλμ.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το τρίτο τμήμα της συγκεκριμένης σιδηροδρομικής γραμμής που αναλαμβάνει η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα