Ένας στους οκτώ Βρετανούς θεωρεί τον κορονοϊό μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας

Μοιραστειτε το

Νέα έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία αναφέρει πως ένας στους οκτώ θεωρεί ότι ο κορονοϊός είναι μια απάτη, σε μια νέα θεωρία συνωμοσίας που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα social media.

Σχεδόν ένας στους οκτώ Βρετανούς, θεωρεί πως ο κορονοϊός είναι μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας να οδηγηθούν οι άνθρωποι στον εμβολιασμό παρά τη θέλησή τους. Ένας στους 12 πιστεύει πως το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην υγεία από ό,τι ο Covid19!

Αυτά είναι αποτελέσματα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με τους περισσότερους ερωτηθέντες (περισσότεροι από 2000) να είναι Βρετανοί. Σε αυτή την έρευνα, λοιπόν, ένας στους πέντε δηλώνει πως δεν θα δεχόταν εμβολιασμό για τον κορονοϊό ενώ σχεδόν το 16% απάντησε πως δεν θα συμβούλευε τους φίλους και την οικογένειά του να εμβολιαστεί.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό, «Royal Society Open Science», με τον δόκτορα Σάντερ φαν ντερ Λίντεν να έχει εργαστεί πάνω σε αυτή. Ο διευθυντής ενός εκ των κορυφαίων εργαστηρίων στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ανέφερε μεταξύ άλλων «ορισμένοι ισχυρισμοί παραπληροφόρησης θεωρούνται σταθερά ως αξιόπιστοι από σημαντικό μέρος του κόσμου. Βρίσκουμε μια σαφή σχέση μεταξύ όσων πιστεύουν στις συνωμοσίες για τον κορονοϊό και τον δισταγμό σχετικά με οποιοδήποτε μελλοντικό εμβόλιο».

Την ίδια στιγμή, στην έρευνα αναφέρεται ότι στη Μεγάλη Βρετανία σχεδόν 23% των ανθρώπων θεωρεί πως ο κορονοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο στην Κίνα και δεν εξαπλώθηκε φυσιολογικά μεταξύ των ανθρώπων. Επίσης, το 13% στη Βρετανία πιστεύει πως ο ιός δημιουργήθηκε σε μια προσπάθεια να ωθήσουν τον κόσμο παγκοσμίως στον εμβολιασμό και ένα 8% έχει αρνητική άποψη για το δίκτυο 5G που το θεωρεί πιο επικίνδυνο από την πανδημία!

Παράλληλα, ένα ποσοστό της τάξης του 11% θεωρεί ότι το να κάνει γαργάρες με αλατόνερο και χυμό λεμονιού μειώνει το ρίσκο της μόλυνσης από τον κορονοϊό ενώ ένα 7% θεωρεί πως αν εισπνέει ζεστό αέρα από τη μύτη και το στόμα, θα σκοτώσει τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα social media είναι πολύ πιο δεκτικοί σε θεωρίες συνωμοσίας από ότι όλοι οι υπόλοιποι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής – Απόφαση: Ισόβια και 10 χρόνια στον Γιώργο Ρουπακιά

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...