Έμπορος σε Τσίπρα: Τώρα είναι ο πόλεμος, έξι μήνες ο πόλεμος έφταιγε για τους λογαριασμούς;

Μοιραστειτε το

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψαν στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση στην αγορά με την ακρίβεια καταναλωτές και καταστηματάρχες, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην αγορά του Αιγάλεω, όπως υποστηρίζουν πήγες της Κουμουνδούρου.

«Από τα Χριστούγεννα και μετά τίποτα. Άντε τώρα είναι ο πόλεμος. Έξι μήνες ο πόλεμος έφταιγε; Μιλάμε για λογαριασμούς που δεν αντέχονται» σημείωσε χαρακτηριστικά έμπορος που διατηρεί μαγαζί στο Αιγάλεω 60 χρόνια. «Όταν ο κόσμος πληρώνει ΔΕΗ, γκάζι, βενζίνη, σούπερμαρκετ, μετά τι να μείνει για εμένα; Είμαι 60 χρόνια στο σημείο. Μνημόνια, πανδημία, πόσο να αντέξουμε;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής έκαναν λόγο για τεράστια πτώση της κίνησης στην αγορά από το Νοέμβριο, η οποία κορυφώθηκε μετά τις γιορτές, με αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα ο τζίρος. «Καθόλου δουλειά, σαν να μην υπήρξαμε όλο το χειμώνα. Σαν να ήταν κλειστά τα μαγαζιά» τόνισε μία γυναίκα που διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ρούχα για να συμπληρώσει «πλέον δεν γελάει κανείς, βοηθήστε μας».

«Τώρα είναι όλοι σε κατάσταση επιβίωσης. Αν κρατήσει ακόμη η κατάσταση αυτή, σε λίγο χρονικό διάστημα θα κλείνουνε ο ένας μετά τον άλλον, αφού είμαστε στον μισό τζίρο» ανέφερε άλλη καταστηματάρχης.

«Μου ζητάνε έκπτωση από λογαριασμό 8 ευρώ. Μετράνε τα ψιλά για να πάρουν κάτι. Όλα ακριβαίνουν . Δεν μιλάμε πλέον για κέρδος, απλά συντηρούμε το κατάστημα για να λέμε ότι δουλεύουμε» τόνισε άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος με είδη δώρων και κοσμήματα και συμπλήρωσε πως «ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, μας κοροϊδεύουν, έχουν και θράσος. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά».

Άλλη καταστηματάρχης στηλίτευσε το γεγονός ότι «δεν υπάρχει ενσυναίσθηση παρά μόνο προπαγάνδα», ενώ ιδιοκτήτης καφέ τόνισε προς τον κ. Τσίπρα πως «είναι σαν λοκντάουν με ανοικτά τα μαγαζιά». «Όλα ανεβαίνουν. Η πτώση της κίνησης ξεκίνησε από το τέλος Οκτωβρίου. Όλοι οι μήνες ίδιοι» πρόσθεσε, προεξοφλώντας πως αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή πολλοί δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Ο μισθός μου είναι 1.000 ευρώ και μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ από 250 ευρώ 680 ευρώ» ανέφερε δημοτικός υπάλληλος, εκφράζοντας την αγωνία πώς θα βγάλει το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση στη Βουλή για την ακρίβεια – Μετωπική Μητσοτάκη με Τσίπρα για τα μέτρα στήριξης

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...