Έμποροι Πειραιά: Δεν αντέχει η αγορά σε λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τη διαφωνία του για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τη λειτουργία του λιανεμπορίου εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ).

Σημειώνει ότι, παρά την απόλυτη συμμόρφωση της αγοράς με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και ενώ οι εικόνες συνωστισμού αφορούσαν μόνο συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ξένες αλυσίδες, προκρίνεται και πάλι η περιστολή δραστηριότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Απορούμε πως σε λιγότερο από 14 μέρες που απαιτούνται για την αξιολόγηση του επιδημιολογικού αποτυπώματός του, στοχοποιείται και πάλι το λιανεμπόριο» αναφέρει και σχολιάζει πως είναι φανερό ότι η προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας μέσω των εμβολιασμών απαιτεί χρόνο και αποτελεί απορίας άξιο αν πιστεύει κανείς ότι έως τότε οι επιχειρήσεις και η ελληνική οικονομία θα αντέξουν διασωληνωμένες.

Οι έμποροι του Πειραιά επισημαίνουν για ακόμη μία φορά ότι πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα λειτουργίας της αγοράς με κανόνες, καθώς είναι αδύνατο να πορευτεί τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα. «Ας βάλουν οι ειδικοί της υγείας το πλαίσιο, η αγορά τις προτάσεις και η κυβέρνηση τις αποφάσεις που θα αφήσουν χαραμάδα επιβίωσης σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες», συμπληρώνουν.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...