Έλεγχοι στο νοσοκομείο Κιλκίς μετά τις σοβαρές καταγγελίες

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο θάνατος της 57χρονης νοσηλεύτριας που εργαζόταν στο νοσοκομείο Κιλκίς εξαιτίας των επιπλοκών από τον κορονοϊό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη διοίκηση του νοσοκομείου με τον πρώην υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Κώστα Κιλτίδη να καταγγέλλει «εγκληματικά» λάθη και να ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου να παραιτηθεί. Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας καταφεύγει η διοίκηση με σκοπό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να αρθούν οι αβάσιμες καταγγελίες σε βάρος της.

Σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο εξέπεμψαν πριν από περίπου ένα μήνα γιατροί και εργαζόμενοι μιλώντας για ανεπάρκεια υλικοτεχνικής υποδομής που θέτει «σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και των εργαζομένων».

Ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος με την «γαλάζια» παράταξη το 2019, Κώστας Κιλτίδης, έγραψε πως «αυτά που έγιναν στο πολύπαθο Νοσοκομείο μας (του Κιλκίς) είναι Εγκληματικά» και ζήτησε «να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα (…)». Μιλά για «νοσηλεία χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου (…) και άναρχα τμήματα νοσηλείας χωρίς κανόνες…» στο άκουσμα θανάτου της 57χρονης νοσηλεύτριας Ζωής Ιωάννου, η οποία ήταν διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ από τις 11 Δεκεμβρίου.

Μπροστά στις σοβαρές καταγγελίες, η διοίκηση του νοσοκομείου καταφεύγει στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με σκοπό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να αρθούν οι αβάσιμες καταγγελίες σε βάρος της.

«Αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης προς τους ιατρούς και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους, να αρθούν με τον πλέον επίσημο και αξιόπιστο τρόπο όλες αυτές οι αβάσιμες καταγγελίες.

Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αδικαιολόγητα φόβο και σύγχυση στους κατοίκους του Κιλκίς. Άμεσα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για να μπορέσουμε ανεμπόδιστα όλοι να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό εχθρό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, τον κορωνοϊό.

Η ενέργεια αυτή της διοίκησης είναι οφειλόμενη, για την προστασία της αξιοπιστίας του ιδρύματος αλλά και για την αντιμετώπιση στη συνέχεια με κάθε νόμιμο μέσο των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...