Έκτακτη σύνοδος της Ιεραρχίας που καλείται επιτέλους να αντισταθεί! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εκτάκτως για αύριο, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, αποφάσισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η συγκεκριμένη σύνοδος έχει πλέον ιστορική σημασία, διότι οφείλει να δώσει απαντήσεις τόσο στην απαράδεκτη απαγόρευση του εορτασμού των Θεοφανείων, της μεγαλύτερης εν υπαίθρω εορτής της Ορθοδοξίας, αλλά και στα πρόσφατα γεγονότα κατά την δοξολογία για το νέο έτος στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την τελετή αγιασμού των υδάτων εκεί που ακριβώς πρέπει να γίνεται, δηλαδή «εν υπαίθρω», Συνιστά στην ουσία απαγόρευση τέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων των ορθοδόξων χριστιανών.

Παράλληλα, τα απίστευτα γεγονότα με πρωταγωνιστή την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά την δοξολογία για το νέο έτος την μητρόπολη Αθηνών, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Διότι είναι η πρώτη φορά που ανώτατος πολιτειακός παράγοντας αγνοεί με τέτοιον τρόπο τα θρησκευτικά σύμβολα, στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Η Πρόεδρος κ. Σακελλαρόπουλου «σνόμπαρε» τον Εθνικό Ύμνο και τον σταυρό!

Σε αυτά λοιπόν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καλείται να δώσει ηχηρές απαντήσεις σε μία ιστορική στιγμή. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλείται να διαφυλάξει τα ιερά και τα όσια του έθνους απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή απαξίωση. Οποιαδήποτε άλλη αντίδραση πλην της δυναμικής διαμαρτυρίας και αντίστασης σε αυτά που κάποιοι φαίνονται να εργάζονται, θεωρείται αδιανόητη. Και θα μείνει στην ιστορία ως μία μελανή κηλίδα.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα