Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας μετά το νέο εκκλησιαστικό lockdown – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Αναστάτωση προκάλεσαν και πάλι στον χώρο της Εκκλησίας οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο θέμα του εορτασμού των Θεοφανίων, με την ξαφνική αλλαγή των δεδομένων και την επιβολή των νέων μέτρων. Η ταύτιση της Εκκλησίας με το click away, τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών είναι δείγμα μιας κυβέρνησης σε τρικυμία εν κρανίω.

Το κλίμα στους κόλπους της Εκκλησίας βράζει και η επίσημη ανακοίνωση εμπεριέχει σαφείς αιχμές.

Αποτέλσμα να αποφασιστεί  έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά από τις σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους ναούς στο πλαίσιο των αυστηρότερων μέτρων που θα ισχύουν από αύριο.

Η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, ενώ στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται με νόημα το γεγονός πως “κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού”.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα