Έκρηξη στις ΗΠΑ: Εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλειο- Αναφορές για τραυματίες – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Έκρηξη στις ΗΠΑ στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Πανικός  επικρατεί στην Ουάσινγκτον με χιλιάδες οπαδούς  του Τραμπ να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις λίγο μετά την εμπρηστική ομιλία του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου που επανέλαβε τις κατηγορίες του για εκλογική νοθεία και τόνισε ότι δεν θα παραιτηθεί ποτέ.

Σκηνικά πρωτοφανή καταγράφονται με τους διαδηλωτές να φθάνουν στην αίθουσα της Γερουσίας, κάποιοι οπλισμένοι,  ενώ γερουσιαστές και εκπρώσωποι της Βουλής να φυγαδεύονται ή να κρύβονται κάτω από τις έδρες ή τις καρέκλες τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών αδυνατούσαν να συγκρατήσουν το μενόμενο πλήθος και για λόγους ασφαλείας η πρόεδρος της Βουλής  Νάσνσι Πελόζι και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα αμερικανικά δίκτυα, έχουν τραυματιστεί πολλά άτομα και με μία γυναίκα να είναι σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας δεχτεί σφαίρες από πυροβόλο όπλο.

Υπάρχουν ανέμεσα στους τραυματίες αστυνομικοί και υπάλληλοι του Καπιτωλίου.

Βρέθηκαν δυο εκρηκτικοί μηχανισμοί , ένας στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ένας σε εξωτερικό χώρο του Καπιτωλίου. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές εντός του Καπιτωλίου, ακόμη και σε έργα τέχνης. Ισχυρές δυνάμεις της εθνοφρουράς και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών καταφθάνουν στο Καπιτώλιο.

Εκδόθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6μμ στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Δημήτρης Φιλιππίδης από τον Hellas FM της Νέας Υόρκης , υπάρχει έντονη κινητοποίση των αρχών στην αμερικανική μεγαλούπολη, υπό τον φόβο να δημιουργθούν έκτροπα.

Μετά από πιέσεις ο Τραμπ προέβη σε κάλεσμα να αποχωρήσουν οι οπαδοί του από το Καπιτώλιο, να πάνε σπίτια τους , αλλά επιμένει στις εμπρηστικές κατηγορίες για νοοθεία στις εκλογές.

Κέρδισαν στην Τζόρτζια οι Δημοκρατικοί

Μέσα στο χάος ανακοινώθηκαν και τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών στην πολιτεία της Τζόρτζια βάση των οποίων οι Δημοκρατικοί κερδίζουν και τις δυο έδρες, με τους Raphael Wornock και Jon Ossoff . Έτσι μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων αποκτούν και τον έλεγχο της Γερουσίας.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα