Έκρηξη κρουσμάτων στη Βρετανία, πίεση για νέα μέτρα

Μοιραστειτε το

Andrew Milligan/PA via AP

Ο αριθμός των 53.135 κρουσμάτων και των 414 θανάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει «πίεση χωρίς προηγούμενο». 

Είναι η δεύτερη μέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τόσο υψηλός (χθες ήταν 40.000), και σε κάποιο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν ανακοινώνονταν αποτελέσματα από τα τεστ, ωστόσο αύξησε και τις φωνές που λένε ότι πρέπει να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για να ανακοπεί η ορμή της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, μέσω Twitter, δήλωσε ότι «πρέπει να σταματήσουμε τον ιό, για να προστατέψουμε το Σύστημα Υγείας και να σώσουμε ζωές, έως ότου το εμβόλιο μας καταστήσεις ασφαλείς».

Η πίεση είναι μεγαλύτερη στην Ουαλία και την Αγγλία, όπου τα νοσοκομεία έχουν περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό από ό,τι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την Δρα Σούζαν Χόπκινς, οι αριθμοί των κρουσμάτων, περιλαμβάνουν και περιστατικά των εορταστικών ημερών, συνεπώς «έχουμε πραγματική αύξηση» και πρέπει «να τηρήσουμε με αυστηρότητα τα μέτρα, για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους και το σύστημα υγείας».

Ήδη οι τοπικές κυβερνήσεις καλούν τους πολίτες να προσέχουν.

Στην Ουαλία, η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μη δεχθούν να φιλοξενήσουν Λονδρέζους, που έφυγαν από την πόλη τους όπου τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Στη Σκοτία, οι αρχές τους κάλεσαν να μείνουν στα σπίτια τους και να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μόνο με την οικογένειά τους. Και στη Βόρεια Ιρλανδία, οι υγειονομικοί προειδοποιούν για νέα έκρηξη κρουσμάτων των Ιανουάριο εξαιτίας της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες καλούν την κυβέρνηση να λάβει «αποφασιστικά μέτρα» ώστε να προληφθεί η καταστροφή. Σύμφωνα με τον καθηγητή Άντριου Χέιγουορντ, μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση, η νέα μετάλλαξη που έχει προκαλέσει αύξηση της μεταδοτικότητας κατά 50% και αυτό δεν θα σταματήσει αν δεν ληφθούν μέτρα.

«Πράγματι πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που επιβάλει την εφαρμογή lockdown», είπε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...