Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα- 667 νέα κρούσματα και 8 νεκροί – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα, με νέο αρνητικό ρεκόρ επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για διόγκωση του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 20/10/2020

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση», τόνισε ο Υφυπουργός Νίκος  Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και ανέφερε πως την Τετάρτη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια, ενώ τόνισε πως την Πέμπτη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Και στις τρεις περιοχές υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο επιδημιολογικό φορτίο. «Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, της Καστοριάς, των Σερρών και της Βοιωτίας να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί», τόνισε και επεσήμανε πως «Κανένας ασυνείδητος δεν θα πρέπει να αγνοεί τα μέτρα. Ας κάνουμε αυτό που πρέπει, ας εφαρμόσουμε τα μέτρα». Επίσης υπογράμμισε πως «Εξαρτάται από εμάς να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα