Έκρηξη από «εξωτερικό παράγοντα» σε σαουδαραβικό τάνκερ στην Τζέντα

Μοιραστειτε το

Τζέντα, Σαουδική Αραβία

AP Photo/Amr Nabil, File

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας έξω από το λιμάνι της Τζέντας. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία, το συμβάν προκλήθηκε από εξωτερικούς παράγοντες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συνδέεται με τον πόλεμο στην Υεμένη και τη συμμετοχή δυνάμεων του Ριάντ στη σύγκρουση.

Το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε νωρίς το πρωί, την ώρα που παρέδιδε καύσιμα και εξαιτίας της έκρηξης έχει κλείσει προς το παρόν το λιμάνι της Τζέντας. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας παραδέχθηκαν το συμβάν πολλές ώρες αργότερα.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Σιγκαπούρης BW Rhine, που όμως είχε συμβόλαιο με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας Saudi Arabian Oil Co., ήταν ο τέταρτος στόχος των ανταρτών Χούθι από την Υεμένη εναντίον υποδομών του Ριάντ, που στηρίζουν την κυβέρνηση της Υεμένης. Η επίθεση αυξάνει την ανησυχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, που είναι κρίσιμη για τη μεταφορά και εμπορία καυσίμων σε όλο τον κόσμο. Οι βρετανικές αρχές, κάλεσαν τα τάνκερ τους να είναι πολύ προσεκτικά αν πρέπει να πλέουν στην περιοχή, τουλάχιστον για όσο διαρκούν οι έρευνες για το συμβάν.

Το BW Rhine είχε δέσει στη Τζέντα το Σάββατο ενώ μετέφερε πάνω από 60.000 μετρικούς τόνους αμόλυβδης βενζίνης από τα διυλιστήρια της Aramco στο Γιανμπού, η οποία προοριζόταν για την εσωτερική αγορά της Σαουδικής Αραβίας.

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά στο τάνκερ, ωστόσο και οι 22 άνδρες του πληρώματος κατόρθωσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια από το πλοίο και χωρίς να τραυματιστούν, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι έχει προκληθεί μικρής έκτασης διαρροή καυσίμων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει πλήρης εκτίμηση της κατάστασης.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...