Έκλεισε το Βυζαντινό Μουσείο λόγω κρούσματος κορονοϊού

Μοιραστειτε το

φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Μουσείο για τις επόμενες ημέρες.

Κλειστό μέχρι την Τρίτη 6 Οκτωβρίου θα παραμείνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μαζί με τους χώρους του καφέ του, καθώς σήμερα το πρωί (Παρασκευή) εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο.

Ακολούθησαν οι διαδικασίες υπό τον υπηρεσιακό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Ε. Αντωνόπουλου και τελικά αποφασίστηκε το Μουσείο να αναστείλει τη λειτουργία του για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Μετά από συνεννόηση της Yπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, με τη Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, Κατερίνα Δελλαπόρτα, τον υπηρεσιακό γραμματέα του ΥΠΠΟΑ και την αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί να παρακολουθεί τα θέματα κορωνοϊού, το Μουσείο, όπως και το καφέ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των τεστ στο σύνολο του προσωπικού, συνολικά 45 άτομα. Σήμερα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο πραγματοποιείται εκτεταμένη απολύμανση, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι κρούσματα εντοπίστηκαν και σε υπαλλήλους του κεντρικού κτιρίου στην Μπουμπουλίνας, με την πολιτική ηγεσία εκείνες τις ημέρες να λειτουργεί  με χαμηλά αντανακλαστικά καθώς δεν παρείχε άμεση ενημέρωση στους εργαζόμενους και δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση, στάση που άλλαξε μετά τα κρούσματα στην ΥΣΜΑ (Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...