Έκκληση για μέτρα στήριξης των νέων, ώστε να αποφευχθεί ένα νέο Brain Drain

Μοιραστειτε το

Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την άμεση λήψη μέτρων από τον πρωθυπουργό ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων, προκειμένου να στηριχτούν οι νέοι άνθρωποι και να αποφευχθεί η φυγή τους σε χώρες του εξωτερικού.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Γ. Δημητριάδης, καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει και την αντιπολίτευση να προτείνει μέτρα για να μη βρεθούμε για ακόμη αφορά στην δυσμενή σχέση να είμαστε απλοί θεατές σε ένα νέο επερχόμενο κύμα brain drain.

«Μέρα με τη μέρα η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει με την ανεργία να έχει χτυπάει κόκκινο, με τους νέους ανθρώπους να μην μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά» τονίζει.

Και επικαλείται στοιχεία που παραθέτει ο ΣΕΒ την χρονική διάρκεια 2008-2015 για φυγή περίπου 500.000 νέων στο εξωτερικό επισημαίνοντας πως το 90% εξ αυτών είχε πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Όμως, όπως αναφέρει ο κ. Δημητριάδης, «το πάθημα δεν μας έγινε μάθημα, τώρα το 2020 είμαστε ένα βήμα πριν το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα φυγής των νέων ανθρώπων ηλικίας 25-44 ετών  στο εξωτερικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι νέοι είναι το πιο βασικό δομικό και λειτουργικό συστατικό για κάθε χώρα, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, δεν μπορούμε να ελπίζουμε την ανάπτυξη και την εξέλιξη αυτού του τόπου».

»Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ένα μεγάλο ποσοστό από τους ανθρώπους που έφυγαν στο εξωτερικό δε σκοπεύει να γυρίσει πίσω και κάποια απ’ αυτούς σκέφτονται το μελλοντικό τους επαναπατρισμό υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αυτό θα μας πρέπει θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...