Έκανε τον Νεοϋορκέζο αστυνομικό αλλά στην πραγματικότητα ήταν Κινέζος κατάσκοπος! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Συνήθως ο μέσος άνθρωπος πετυχαίνει ιστορίες κατασκοπείας μόνο στον κόσμο της λογοτεχνίας του 19ου και 20ου αιώνα, ωστόσο ακόμη και αν ο κόσμος τυπικά έχει γίνει πιο ειρηνικός και φιλικός τον 21ο αιώνα οι μεγάλες δυνάμεις συνεχίζουν να διεξαγάγουν άτυπους πολέμους μέσω των μυστικών υπηρεσιών τους.

Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος υπηρετεί επίσης ως έφεδρος στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατηγορήθηκε ότι ενεργούσε ως παράνομος πράκτορας της κυβέρνησης της Κίνας, δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

Ο Μπαϊμαντατζίε Άνγκουανκ, 33 ετών, συνελήφθη στο σπίτι του στο Λονγκ Άιλαντ και προσήχθη στο δικαστήριο του Μπρούκλιν αργότερα την ίδια μέρα, όπως δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες. «Αυτός είναι ο ορισμός μιας εκ των έσω απειλής, ο Άνγκουανκ λειτουργούσε για λογαριασμό μιας ξένης κυβέρνησης. Είπε ψέματα για να μπει στο σώμα και χρησιμοποίησε τη θέση του ως αστυνομικός της Νέας Υόρκης για να βοηθήσει τις επιθετικές και παράνομες προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο William Sweeney, που αποτελεί τον υπεύθυνο του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη.

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Άνγκουανκ, ένας πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ που γεννήθηκε στην Κίνα, έχει ενεργήσει ως αντιπρόσωπος της κυβέρνησής του Πεκίνου τουλάχιστον από το 2014. Επίσης, κατηγορήθηκε για τηλεπικοινωνιακή απάτη και ψευδείς δηλώσεις. Ο Άνγκουανγκ κατηγορείται σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα για την παράδοση αναφορών σε αξιωματούχους του Κινέζικου προξενείου σχετικά με τις δραστηριότητες Κινέζων πολιτών στην περιοχή της Νέας Υόρκης και την αξιολόγηση πιθανών πηγών πληροφοριών εντός της τοπικής κοινότητας του Θιβέτ.

Η καταγγελία έδειξε ότι ο Άνγκουανκ είπε στον προϊστάμενο του στην κινεζική κυβέρνηση ότι ήθελε να προαχθεί στην αστυνομία της Νέας Υόρκης έτσι ώστε να μπορεί να βοηθήσει την Κίνα και να φέρει «δόξα στην Κίνα».

Σε δήλωση του την Τρίτη, το Γενικό Προξενείο της Κίνας στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι το προσωπικό του «εκπλήρωσε τα καθήκοντα του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Paul K

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα