Έγκριση για χρήση στις ΗΠΑ ζήτησε για το εμβόλιό της η Johnson & Johnson

Μοιραστειτε το

© Uladzimir Zuyeu | Dreamstime.com

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα και στις ευρωπαϊκές αρχές

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson υπέβαλε επισήμως αίτημα στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) να δώσει έγκριση για χρήση στο μίας δόσης εμβόλιό της κατά του κορονοϊού. Η ανακοίνωση δημιούργησε ελπίδες στις ΗΠΑ ότι θα αυξηθούν οι διαθέσιμες δόσεις εμβολίων την ώρα που το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές χιλιάδες νέες μολύνσεις καθημερινά και εκατοντάδες θανάτους.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τη μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 29 Ιανουαρίου, παρέχει 66% προστασία έναντι της ασθένειας. Καθώς είναι μιας δόσης, εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχύσει την εκστρατεία εμβολιασμού στις ΗΠΑ, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για μετάδοση της ασθένειας ιδιαίτερα λόγω των νέων και πολύ μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Σε αντίθεση με τα άλλα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, αυτό των Pfizer/BioNTech και αυτό της Moderna, το εμβόλιο της J&J εκτός του ότι χορηγείται σε μία μόνο δόση ή δεν χρειάζεται να αποσταλεί σε συνθήκες βαθείας κατάψυξης.

Μετά την υποβολή του αιτήματος για έγκριση, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ θα χρειαστεί χρόνο για να αναλύσει τα δεδομένα και θα συνέλθει η συμβουλευτική επιτροπή. Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας Πολ Στόφελς δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η J&J ήταν σε τροχιά για τη διάθεση του εμβολίου της τον Μάρτιο.

Μετά την έγκριση του εμβολίου της J&J κατά της COVID-19 για επείγουσα χρήση, “είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε την αποστολή”, αναφέρει ο Στόφελς στην ανακοίνωση της εταιρείας για την υποβολή του αιτήματος έγκρισης στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα και στις ευρωπαϊκές αρχές.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...