Έβγαλαν στο δρόμο 11 οικογένειες προσφύγων μέσα στο ψύχος

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αιφνιδιαστική έξωση χαρακτηρισμένων προσφύγων από τις εστίες τους στην Ηλιόχαρη στους Άγιους Θεοδώρους έχει ως αποτέλεσμα έντεκα οικογένειες από την Συρία και το Ιράκ, με γυναίκες, παιδιά και άτομα με αναπηρία, να είναι στον δρόμο εδώ και πέντε ημέρες, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού μπαίνει στο τρίτο φονικό κύμα και η κακοκαιρία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, που εξηγεί ότι οι πρόσφυγες αφού δεν έχουν καμία δυνατότητα να μετακινηθούν, καθώς έχουν χάσει και το δικαίωμα στο επίδομα, βρέθηκαν σε σκηνές στην άκρη του δρόμου μέσα στο ψύχος.

Η ΚΕΕΡΦΑ κάνει λόγο για μια άκαρδη και απάνθρωπη πρακτική που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντί να βρει χώρους να στεγάσει τους χιλιάδες άστεγους εν μέσω πανδημίας και ψύχους δημιουργεί κι άλλους.

«Στερεί από γυναίκες και παιδιά πρόσφυγες, δικαιώματα τους, το δικαίωμα σε ασφαλή στέγη, αντί να κρατήσει ανοικτά τα ξενοδοχεία δίνοντας δουλειά σε άνεργους ξενοδοχοϋπάληλους» προσθέτει η Κίνηση και ζητά την άμεση μετακίνηση των οικογενειών σε ασφαλείς χώρους άμεσα.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τον υπουργό Νότη Μηταράκη, τον Ν.Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς να μεριμνήσουν άμεσα για την μετακίνηση τους σε ασφαλή, ζεστό και ανθρώπινο χώρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...