Άφησε ο Θεοδωρικάκος «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές»;

Μοιραστειτε το

Έντονες απορίες και σχόλια έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μια αναφορά του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δ.Παπαστεργίου, στην (σχεδόν δακρύβρεχτη) Επιστολή διθυραμβικών ευχαριστηρίων που απέστειλε ειδικά στον εκδιωχθέντα από την Κυβέρνηση Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο Πρόεδρος συμπεριέλαβε στο σημαντικό έργο του τέως Υπουργού, στο έργο που αφήνει παρακαταθήκη στους διαδόχους του, τον «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Του έγραψε συγκεκριμένα:

« (…) Η προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους, το νέο μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι μέρος του σημαντικούέργου που αφήνεις παρακαταθήκη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (…) ».

 

Εντάξει, «προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση του Κράτους», μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι όντως έκανε ο τέως Υπουργός. Έφτιαξε μια Επιτροπή. 

«Νέο μοντέλο προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ» έχει πράγματι κατατεθεί στη Βουλή και το Νομοσχέδιο ψηφίζεται άμεσα τις επόμενες ημέρες.

«Σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», υπό μία έννοια ήταν οι μάσκες για γίγαντες και όλες οι κατά παρέκκλιση διατάξεις για προσλήψεις και αναθέσεις που πέρασαν στις ΠΝΠ και μετέπειτα.

Τον «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», όμως, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ που τον είδε;

 

Νόμος δεν έχει ψηφιστεί. Νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί. Προσχέδιο διατάξεων δεν έχει βγει επίσημα σε διαβούλευση.

Ο ίδιος ο Τ.Θεοδωρικάκος, στον απολογισμό του κατά την παράδοση – παραλαβήhttps://www.ypes.gr/voridis-synechizoyme-to-metarrythmistiko-ergo-tis-nd-kai-to-spoydaio-ergo-poy-echei-syntelesthei-theodorikakos-poly-megalo-to-ergo-sto-ypes-toys-18-mines-panischyri-kai-diachroniki-i-schesi-moy-me-ton/δεν ανέφερε τίποτα για εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση.  Ως γνωστόν, πάντα οι τέως, όταν παραδίδουν στον διάδοχό τους, εάν έχουν επεξεργαστεί ήδη κάποιο Νομοσχέδιο, οπωσδήποτε το τονίζουν (διαχρονικά πολλοί μάλιστα το τυπώνουν και το δίνουν στον επόμενο χάριν εντυπωσιασμού).

Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, στην 1η του τηλεοπτική συνέντευξηhttps://www.ypes.gr/ypes-makis-voridis-den-yparchei-kamia-schetiki-skepsi-gia-kalpes-to-2021/ υπό τη νέα του ιδιότητα, «ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε πως δεν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός για παρεμβάσεις». 

 

ΟAIRETOSρώτησεΑιρετούς εάν κατάλαβαν τι εννοεί ο Πρόεδρός τους, όταν συμπεριλαμβάνει στο «σημαντικό έργο»του Θεοδωρικάκου τον «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές».Οι απαντήσεις που λάβαμε μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες.

Κάποιοι υποθέτουν ότι oΠαπαστεργίου, ψάχνοντας βιαστικά να βρει κάτι θετικό να τον ευχαριστήσει, μπέρδεψε τον άσχετο εκλογικό νόμο για τους Έλληνες στο εξωτερικό (που έχει ψηφιστεί), με τις πολυπόθητες αλλαγές στις δημοτικές εκλογές.

Άλλοι (μη προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία), υποστήριξαν ότι εν μέσω πανδημίας, ενώ πεθαίνουν δεκάδεςπολίτεςκαθημερινά και εκατοντάδες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις εντατικές, «τουςδεξιούςκυνικάτους νοιάζουν μόνο οι εκλογές, οι έδρες και οι ψήφοι». Δεν απέκλεισαν ο Πρόεδρος να έχει ήδη στα χέρια του «νέο εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» (Νομοσχέδιο προφανώς, όχι «Νόμο»), όλα να είναι πανέτοιμα και ήδη λεπτομερώς συμφωνημέναεντός ΝΔ.

 

Μπορείτε να διαβάσετε την Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ εδώ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα