Άριστοι στις αστοχίες

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη ημέρα των εμβολιασμών και σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς η περίφημη προτεραιοποίηση της κυβέρνησης… πήγε περίπατο. Για ανευθυνότητα κατηγορεί το Μαξίμου ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει πως αντί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί εμβολιάστηκαν υπουργοί της κυβέρνησης και «παρατρεχάμενοι».

Σοβαρότης μηδέν. Έκθετη η κυβέρνηση στους πρώτους χειρισμούς της για τον εμβολιασμό των υγειονομικών με το «καλημέρα». Στη «ναυαρχίδα» του συστήματος υγείας στον αγώνα κατά του κορονοϊού, στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ακυρώθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα «λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό» σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, «για να μπορέσουν να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης και ‘’παρατρεχάμενοι’’» σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου, προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και τεράστια αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλε την αναβολή του προγραμματισμένου εμβολιασμού των υγειονομικών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως έγραψε, «αντί να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου τελικά δεκάδες εργαζόμενοι δεν έκαναν το εμβόλιο για να μπορέσουν να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης και ”παρατρεχάμενοι”».

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ασκούν σφοδρή κριτική 

Όπως αναμενόταν οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές. 

«Κάποιος να τους ενημερώσει πως δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους “άριστους”» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις «ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού».

Την ίδια ώρα, ανευθυνότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση γιατί «άφησε χωρίς εμβόλια τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα, μιας και οι 45 αξιωματούχοι που θα εμβολιάζονταν έγιναν 126».

Παραδοχή αποτυχίας

Το θέμα έλαβε τεράστιες διαστάσεις με την κυβέρνηση να αποφεύγει να πάρει θέση επί της ουσίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και να λέει πως οι καταγγελίες «εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την ίδια την αλήθεια».

Διαφορετική στάση τήρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, που παραδέχθηκε πως «η καθυστέρηση που σημειώθηκε οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά» έσπευσε ωστόσο νατονίσει πως «το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου» και πως «ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Ουσιαστικότερη υπήρξε η παρέμβαση του διοικητή του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» Σωκράτη Μητσιάδη που παραδέχθηκε «αστοχία στον προγραμματισμό»

«Σήμερα εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», ανέφερε ο κ. Μητσιάδης.


► Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...