Άνοιξε ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της ΔΕΘ – Στο πλάνο αστικό πάρκο πρασίνου 60 στρεμμάτων | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το σημαντικότερο βήμα για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης έκανε η ΔΕΘ – HELEXPO με την προκήρυξη του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, ένα έργο που θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση του μητροπολιτικού κέντρου της.

Το νέο συγκρότημα εκθεσιακών και συνεδριακών εγκαταστάσεων μαζί με το Επιχειρηματικό Κέντρο αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας στη μετατροπή του σε διεθνή επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό. Το έργο περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πρασίνου περίπου 60 στρεμμάτων, κατάλληλου για αναψυχή και υπαίθριες πολιτιστικές και εκθεσιακές χρήσεις.

Ο Διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, ο οποίος προκηρύχθηκε σύμφωνα με τις αρχές για αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς της UNESCΟ και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), έχει ως στόχο τον σχεδιασμό ενός φιλικού προς το περιβάλλον και υπερσύγχρονου, εμβληματικού Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου με τα υψηλότερα πρότυπα, καθώς και τη βέλτιστη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεών του, σε συνδυασμό με ένα αστικό πάρκο πρασίνου για χρήση από τους πολίτες.

Έως τον Δεκέμβριο του 2020 θα γίνει προεπιλογή 15 ομάδων, οι οποίες θα υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τον Μάιο του 2021. Η επιλογή του πρώτου βραβείου από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021.

Τα ενδιαφερόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία σε όλο τον κόσμο μπορούν να ενημερωθούν για τον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό από την ιστοσελίδα www.thessaloniki-confexpark.gr.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα