Άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν φωτορεπόρτερ στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μοιραστειτε το

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Μάρτυρες σε ακόμα μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος έγιναν σήμερα όσοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με την αστυνομία να επιτίθεται με χημικά και ξύλο κατά φοιτητών.

Απ’ τη μανία των αστυνομικών δεν ξέφυγαν ούτε οι εκπρόσωποι του Τύπου, που ήταν εκεί για να καλύψουν την πορεία και ακολούθως τα επεισόδια.

Έχει καταγραφεί σε βίντεο η στιγμή που άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν και ρίχνουν κάτω φωτορεπόρτερ,  θέμα το οποίο ανέδειξε ακολούθως στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ), χτυπήθηκε από αστυνομικούς ο Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ

Εχθές είχαμε τρικλοποδιές σε φωτορεπόρτερ από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της πορείας που έλαβε μέρος στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Σήμερα σε άλλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση χτυπήθηκε ο συνάδελφος μας Γιάννης Λιάκος, μέλος του Πειθαρχικού της ΕΦΕ πάλι από αστυνομικούς.

Για το συμβάν αυτό μάλιστα έγινε σήμερα αναφορά και στη Βουλή των Ελλήνων.
Μετά απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση οφείλει να μας ενημερώσει αν η Ελευθερία του Τύπου εξακολουθεί να υφίσταται.

Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές οι οποίες τείνουν να γίνουν «συνήθεια».

Οι φωτορεπόρτερ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο δρόμο και στην καρδιά των γεγονότων, θα συνεχίσουμε να είμαστε «τα μάτια του κόσμου» όσες προσπάθειες και αν γίνονται για το αντίθετο!

Το Προεδρείο της ΕΦΕ 

Η καταγγελία του Κλ. Γρηγοριάδη

Ο βουλευτής Κλ. Γρηγοριάδης κατήγγειλε στη Βουλή ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, καθώς είχε βγει στο προαύλιο έπειτα από τηλεφώνημα που έλαβε από καθηγητή δημοσιογραφίας πως ένας φοιτητής του έχει συλληφθεί στην αυλή της Βουλής. Τελικά σε αυτή την περίπτωση έγινε εξακρίβωση στοιχείων και αφέθηκε ελεύθερος.

Όμως, όπως ανέφερε ο βουλευτής αμέσως μετά κατέβηκε στην πορεία, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν έξω από την Βουλή. Τότε, όπως είπε, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ συνελάμβαναν δύο ανθρώπους μπροστά από το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και πλησίασε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος και άρχισε να φωτογραφίζει τη σύλληψη. «Τότε μπροστά στα μάτια μου, και της κ. Μπακαδήμα, δύο άνδρες των ΜΑΤ, χωρίς οδηγία προφανώς από κάποιον από πάνω τους γιατί δεν ήταν εκεί παρών, έτρεξαν, έπεσαν πάνω στον κ. Λιάκο, τον έριξαν κάτω και στη συνέχεια τον χτύπησαν. Παρενέβην και σταμάτησαν να τον χτυπάνε» είπε.

Όσο για τη συνέχεια της δήλωσής του πως ο πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, τον πλησίασε και του επιβεβαίωσε πως είχαν συλληφθεί ήδη άλλοι 4 ή 5 άνθρωποι «οι οποίοι -απ΄ ό,τι κατάλαβα- ήταν όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ», πρόκειται περί παρεξήγησης. Δεν συνελήφθησαν φωτορεπόρτερ, αλλά ήταν φοιτητές όπως μας έκανε γνωστό ο τελευταίος.

Ο βουλευτής τόνισε πως μετά απ’ αυτά «η ανωμαλία γενικεύεται». «Όλοι έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε στα ΜΑΤ να χτυπούν 5 μέτρα από τη Βουλή έναν άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του», τόνισε.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να επιστρέψει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην αίθουσα για να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...