Άναψε το πράσινο φως για να γίνει ο Σκορπιός παράδεισος των VIP! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η νέα χρονιά μπήκε «με το δεξί» για τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, καθώς η κυβέρνηση «άναψε» το πράσινο φως για να ολοκληρωθούν τα ύψους άνω των 165.000.000 ευρώ έργα για την ανάπλαση του θρυλικού Σκορπιού!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο στενός συνεργάτης και εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, Σεργκέι Τσερνίτσιν, ο οποίος ανέλαβε πριν από τέσσερα χρόνια να «τρέξει» το πρότζεκτ στον άλλοτε επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, πήρε στα χέρια του την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εγκρίνει τη χωροθέτηση του επενδυτικού σχεδίου, με την ονομασία «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στη νήσο του Σκορπιού», με τις υπογραφές των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Είχε προηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι η θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων επί της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», ώστε να προχωρήσει η κατασκευή της πολυτελούς τουριστικής μονάδας στον Σκορπιό. Το συγκεκριμένο έργο, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την οικογένεια του βαθύπλουτου Ρώσου χωρίς δανειοδότηση ή επιδότηση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα του εγχώριου τουρισμού, καθώς ο Σκορπιός θα γίνει το πρώτο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα σε ολόκληρο τον κόσμο που θα διατίθεται προς ενοικίαση σε κροίσους. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ριμπολόβλεφ θα δημιουργήσει τουλάχιστον 152 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, μέσα στην έκταση των 161 στρεμμάτων που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση της επένδυσης θα υπάρχει ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο, αποτελούμενο από 12 κτίρια, spa, αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών, σύγχρονο γυμναστήριο και κέντρο για σωματική ευεξία, παιδότοπο, πισίνες, τεχνητή λίμνη και ελικοδρόμιο. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού και μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πτηνοτροφικών μονάδων, αγροτικής φάρμας, αμπελώνα, οπωρώνα, λαχανόκηπων κ.ά. Στην ίδια έκταση θα υπάρχει στεγασμένη εγκατάσταση σε τρία επίπεδα για διάφορα αθλήματα (multi sports facility), που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χώρους bowling, ηλεκτρονικού προσομοιωτή σκοποβολής εσωτερικού χώρου, γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, τένις διεθνών προδιαγραφών, καθώς και δραστηριότητες σκοποβολής και ιππασίας.

Εκτός από το κύριο κτίριο των δύο επιπέδων με επτά πολυτελείς σουίτες, θα κατασκευαστούν ακόμη 12 υπερπολυτελείς βίλες, επιφάνειας 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμιά. Ακόμη, θα ανακαινιστούν οι υπάρχουσες παραλιακές κατοικίες της ανατολικής και της νότιας πλευράς του νησιού, όπου επί εποχής Αριστοτέλη Ωνάση είχαν φιλοξενηθεί διεθνείς προσωπικότητες και είχαν γίνει τα πιο χλιδάτα πάρτι επί ελληνικού εδάφους.

Τέλος, οι ενεργειακές ανάγκες του «νέου Σκορπιού» θα καλύπτονται από υπερσύγχρονα συστήματα γεωθερμίας, ενώ προβλέπεται και ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των δύο προβλητών του νησιού, ώστε να μπορούν να δέχονται τον ελλιμενισμό πολυτελών θαλαμηγών. Οπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, η ενοικίαση του Σκορπιού μπορεί να αγγίξει το 1.000.000 ευρώ την εβδομάδα!

Πηγή
Author: Γιούλη Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα