Άμεση η καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο4 και Νο5

Μοιραστειτε το

 Προς τα τέλη της εβδομάδας, κοντά στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, MyBusinessSupport για την υποβολή των αιτήσεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκειμένου να λάβουν ενίσχυση μέσω του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Όπως δήλωσε ο υπουργος Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, η διαδικασία έχει επιταχυνθεί καθώς ο στόχος είναι με το που θα υποβάλλεται η αίτηση, να προχωρά η διαδικασία εκταμίευσης το ταχύτερο δυνατό, εντός του Νοεμβρίου.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκταμιεύσεις μέσω του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ σε 150.000 δικαιούχους.

Ενόψει και της κατάθεσης του προϋπολογισμού του 2021 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι θα περιλαμβάνονται πολλαπλάσια μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα οποία θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων και πρόσθετη χρηματοδότησης για επόμενους γύρους επιστρεπτέας προκαταβολής. Συμπλήρωσε δε οτι το αποθεματικό του προϋπολογισμού θα αυξηθεί σημαντικά για να υπάρξει κάλυψη σε περίπτωση εκτάκτων και απρόβλεπτων δαπανών.

Όπως διευκρίνιζαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται μέτρα με προοπτική μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...