Άλμπερτ Μπουρλά: Γιατί δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Μοιραστειτε το

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα που παρήγαγε η εταιρία του σε συνεργασία με την BioNTech, καθώς δεν θέλει να «πάρει τη σειρά κανενός».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε στο CNNi ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της εταιρίας θα περιμένουν τη σειρά τους, καθώς δεν θέλουν να δώσουν το «κακό παράδειγμα».

«Είμαι 59 ετών, έχω καλή υγεία και δεν εργάζομαι στην πρώτη γραμμή, οπότε δεν ανήκω στην κατηγορία που συνιστάται να εμβολιαστεί τώρα» επισήμανε.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες προτεραιότητα για τον εμβολιασμό έχει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας καθώς και το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες.

Επισήμανε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί νωρίτερα από ό,τι θα ήταν κανονικά η σειρά του, βάσει ηλικίας και κατάστασης υγείας, προκειμένου να δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη που έχει η εταιρία στο εμβόλιό της, καθώς και να ενθαρρύνει και άλλους να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Pfizer έχει διενεργήσει έρευνες κοινής γνώμης σχετικά με τον εμβολιασμό και ειδικότερα για το τι θα έπειθε περισσότερο τους πολίτες, σημειώνοντας ότι μια από τις απαντήσεις που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανταπόκρισης είναι η επιλογή να εμβολιαστεί ο επικεφαλής της Pfizer.

«Πρόκειται για μια απάντηση που δίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και από εκείνη υπέρ του να κάνει πρώτος το εμβόλιο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αλλά έχουμε πάρει μια απόφαση ότι εάν πρέπει να το κάνουμε αυτό δεν θα το κάνουμε παίρνοντας τη σειρά κάποιου άλλου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...