Άλλη μια έκθεση ιδεών από την επιτροπή Πισσαρίδη

Μοιραστειτε το

Παρουσιάστηκε σήμερα –μέσω τηλεδιάσκεψης και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη– το σχέδιο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, από την επιτροπή Πισσαρίδη.

Όπως είναι γνωστό, το σχέδιο ενσωματώνει επώδυνες μεταρρυθμίσεις πίσω από μια φαινομενικά κοινότοπη έκθεση που εισηγείται μειώσεις φόρων. Για ακόμα μια φορά, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι απαραίτητες και εξειδικευμένες πληροφορίες για την εφαρμογή του σχεδίου, αλλά ένα συνοδευτικό ενημερωτικό σημείωμα με προτεινόμενες δράσεις. 

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η επιμονή του πρωθυπουργού να υποστηρίζει πως το σχέδιο αυτό «δεν αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα» και πως «δεν είναι πολιτικό κείμενο», καλώντας όλους να το αφήσουν έξω από την κομματική αντιπαράθεση. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι το σχέδιο αυτό έχει γνωστό ταξικό πρόσημο και είναι σαφώς νεοφιλελεύθερης αντίληψης.  

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο υπόσχεται μείωση του βάρους στη μισθωτή εργασία με συνδυαστικά μέτρα, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η απάλειψη της «εισφοράς αλληλεγγύης» και η μείωση του ανώτατου ορίου ασφαλιστέου εισοδήματος. 

Επίσης δεσμεύεται (χωρίς ωστόσο να δίνει τις αναγκαίες λεπτομέρειες) για εκσυγχρονισμό της δομής του συστήματος εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες, για αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας, για ριζική αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης για ανέργους και για εργαζόμενους, καθώς και για εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθεί το ενημερωτικό σημείωμα:

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...