Άλλα δύο θύματα του νέου κορονοϊού – Νέα μέτρα στην Αττική από Δευτέρα

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δύο γυναίκες είναι τα τελευταία θύματα του Covid-19 στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται μ΄χρι νεωτέρας στα 333. Πρόκειται για ηλικιωμένες που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Σε πορτοκαλί συναγερμό η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. 

Μία 74χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε στις δύο τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Μία 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο Σωτηρία, υπέκυψε λίγο μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του Σαββάτου, καταγράφηκαν 240 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, από τα οποία το 55,7% άνδρες.

Μικρή μείωση (65) παρατηρήθηκε στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Στο μεταξύ, σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, με την κυβέρνηση να θέτει σε ισχύ από τη Δευτέρα και για τις επόμενες 14 μέρες (4 Οκτωβρίου) νέα μέτρα με το βλέμμα των ειδικών να είναι στραμμένο στα τέλη Οκτώβρη, οπότε και αναμένουν περαιτέρω έξαρση του νέου κορονοϊού μαζί με τη συνύπαρξη της εποχικής γρίπης.

Τα νέα μέτρα εστιάζουν στις δημόσιες συναθροίσεις με πλαφόν εννέα ατόμων, ενώ θέτουν περιορισμούς στις κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες). Επίσης προβλέπουν πάγωμα συναυλιών και τηλεργασία σε δημόσια και ιδιωτικό τομέα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...