Άλλαξαν πάλι την επιχορήγηση των Δήμων για απορριμματοφόρα

Μοιραστειτε το

 Σε νέα τροποποίηση της Απόφασης επιχορήγησης Δήμων για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Απόφαση είχε αρχικώς εκδοθεί στις αρχές Αυγούστου και κατένειμε ποσό ύψους 54.450.000,00 € από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙσε 71 Δήμους  για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Την 1η Οκτωβρίου, με νεότερη Απόφαση  , την είχαν αλλάξει εκτενώς, προσθέτοντας π.χ. στους δικαιούχους επιχορήγησης τους Δήμους Καισαριανής, Δυτικής Μάνης, Μονεμβασιάς, Ασπροπύργου, Αλεξανδρείας, Πύλου Νέστορος και Τριφυλίας .

Χθες 19 Οκτωβρίου λοιπόν, δημοσιεύθηκε η αριθμ. 68373/16.10.2020 Απόφαση, που επέφερε τις εξής αλλαγές:

I] Η Ενότητα 4 «ειδικότερα θέματα επιχορήγησης» αντικαταστάθηκε ως εξής:

« Τα ποσά χρηματοδότησης που αναφέρονται στην Ενότητα 2 της παρούσας αποτελούν επιχορήγηση και ο προγραμματισμός των δράσεων που εμπίπτουν στους στόχους της απόφασης αυτής γίνεται από τους δήμους.  Ειδικότερα, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν με την παρούσα επιχορήγηση αφορούν την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι:

– Η αγορά νέων απορριμματοφόρων οχημάτων, σύμφωνα με το Παράρτημα ΙΙ (Τεχνικά Χαρακτηριστικά των απορριμματοφόρων οχημάτων), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας και στο οποίο γίνεται ενδεικτική αναφορά σε Τεχνικές Προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες των Δήμων.

Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης επιχορήγησης. »

II] Στην Ενότητα 5 « διαδικασίες χρηματοδότησης» αφαιρέθηκε το δικαιολογητικό χρηματοδότησης «Βεβαίωση Δήμου στην οποία θα αναφέρεται ρητά η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών ανάλογα με τον τύπο του οχήματος του Παραρτήματος ΙΙ ».

 

 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα