Άκυρος συναγερμός για τα σύνορα

Μοιραστειτε το

Καθησυχαστικό εμφανίζεται το Μαξίμου ως προς τις πληροφορίες περί επιδείνωσης των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι δεν υπάρχει θέμα επιδείνωσης της κατάστασης και πρόσθεταν ότι «είμαστε έτοιμοι όπως πάντα. Δεν υπάρχει κάτι έκτακτο».

Λίγο αργότερα από το υπ. Εθνικής Αμυνας διευκρινιζόταν ότι η συνάντηση της στρατιωτικής ηγεσίας που συγκλήθηκε χθες υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεων για την κατάσταση στα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Οι διευκρινίσεις από το Μαξίμου και το υπ. Εθνικής Αμυνας ήλθαν έπειτα από διαρροές περί έκτακτης σύσκεψης υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, όπου υποτίθεται τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι Ενοπλες Δυνάμεις (σε συντονισμό με ΕΛ.ΑΣ. και Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ), μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με τις διαρροές, στη σύσκεψη είχε αποφασιστεί να ληφθούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα με έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, στην αυξημένη ετοιμότητα και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις μονάδες της παραμεθορίου για αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...