Άκης Σκέρτσος: Ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ο Άκης Σκέρτσος είναι ο άνθρωπος που δίνει …σκέρτσο στις ρηξικέλευθες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αποκαλύπτει ο κύριος Μάξιμος

Λίγοι γνώριζαν τον κύριο Άκη Σκέρτσο, πριν τον αιφνίδιο διορισμό του ως Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Και όμως ο άνθρωπος με το επιβλητικό ονοματεπώνυμο, Χρήστος- Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος όπως είναι πλήρες, δεν κατάφερε απλώς να επιβληθεί στην κυβέρνηση, αλλά είναι σε θέση να επιβάλει κυβερνητική πολιτική που μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ρηξικέλευθη, ειδικά όταν μιλάμε για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος θα περίμενε για παράδειγμα ότι η πλέον αποτυχημένη υπουργός παιδείας του νεότερου ελληνικού κράτους, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, θα επιβαλλόταν για μία κορυφαία διεθνή θέση, με τυμπανοκρουσίες μάλιστα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Και όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η εισήγηση του Άκη Σκέρτσου έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού τεκμηριώθηκε πλήρως από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ.

Και αυτό διότι ο κύριος Σκέρτσος αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Ένα χαρακτηριστικό, παγκόσμιο παράδειγμα του πως ένας άνθρωπος μπορεί να μεγαλουργήσει σε τομείς άσχετους των περγαμηνών του. Είναι πράγματι ανεξήγητο πως ένας τελειόφοιτός δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακός λομπίστας, κατάφερε να διατηρεί εμβληματικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και κορυφαία κυβερνητική θέση επί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άκης Σκέρτσος
Πολλές αντιδράσεις είχε προκαλέσει η παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου κατά της εισαγγελέως της δικής Τοπαλούδη

Άκης Σκέρτσος: Ο πανεπιστήμονας!

Τα ταλέντα του υφυπουργού δεν εξαντλούνται και στον οικονομικό – επιχειρηματικό τομέα και στην παραγωγική εφαρμογή κυβερνητικής πολιτικής. Ο κύριος Σκέρτσος δεν διστάζει να εμπλέκεται ακόμα και σε θέματα δικαιοσύνης, όπως είδαμε πρόσφατα με την παρέμβαση του όπου εγκαλούσε την εισαγγελέα της δίκης Τοπαλούδη για την αγόρευση της κατά των βιαστών – δολοφόνων. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έχει παρέμβει και σε άλλες υποθέσεις, όχι όμως δημοσίως. Με ένα τέτοιο εύρος ενασχόλησης, ο κύριος Σκέρτσος δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί «πανεπιστήμονας».

Οι εσωκομματικές γκρίνιες και ο επερχόμενος ανασχηματισμός

Στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει ένας άτυπος θεσμός που λέγεται «αποδιοπομπαίος τράγος». Ένας θεσμός που ενεργοποιείται όταν υπάρχει λαϊκή η εσωκομματική αντίδραση, και πρώτος είχε διδάξει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Όταν λοιπόν τα πράγματα έφταναν στο απροχώρητο, όλες τις αμαρτίες μίας κυβέρνησης της φορτωνόταν ένας συγκεκριμένος κυβερνητικός ο οποίος και απομακρυνόταν με τυμπανοκρουσίες.

Στην δική μας περίπτωση λοιπόν, οι σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις από την σημιτοποίηση μίας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνουν τις διαστάσεις τσουνάμι. Από την επιλογή της Άννας Διαμαντοπούλου, την αναβάθμιση του Θάνου Ντόκου, την εκσυγχρονιστική αντίληψη των εθνικών θεμάτων, οι εσωκομματικές αλλά και ενδοκυβερνητικές γκρίνιες χρειάζονται μία βαλβίδα αποσυμπίεσης ώστε η κυβέρνηση να κερδίσει πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Κάποιοι λοιπόν προσπαθούν μέσω διαρροών, ιδιωτικών συζητήσεων αλλά και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων σε φιλοκυβερνητικά μέσα, να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες της κυβέρνησης στον κύριο Άκη Σκέρτσο.

Η σκοπιμότητα είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να τον απομακρύνουν στον επόμενο ανασχηματισμό φορτώνοντας του μάλιστα τις όποιες κυβερνητικές αστοχίες. Ο υφυπουργός όμως ασκεί μία ισχυρή πολιτική γοητεία και χαίρει της απολύτου εκτίμησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είναι ο τελικός κριτής όχι μόνο των εισηγήσεων του αλλά και του υπουργικού σχήματος.
Υπάρχει μάλιστα ο κίνδυνος όσοι κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την δύναμη του Άκη Σκέρτσου, να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα. Και δεν εννοούμε μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και όσους συντάσσονται στην επιχείρηση αποδόμησης του υφυπουργού. Ο οποίος όπως προαναφέραμε έχει ένα τεράστιο εύρος ταλέντων και ενασχολήσεών. Εύρος που επηρεάζει άμεσα υποθέσεις των αντιπάλων του.
Γεγονός που θα αποδειχθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, στο μεσοδιάστημα μέχρι τον ερχόμενο ανασχηματισμό.

Πηγή
Author: Ανδρέας Ζ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα