Άθλιες αντί ρωσικές δηλώσεις | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Τουρκία τρομοκρατεί την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου με τις πειρατικές της ενέργειες , αλλά εμείς παίζουμε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ως πρώτη τους έννοια τη Ρωσία και το πώς θα την εμποδίσουν να έχει παρουσία στη Μεσόγειο.

Ο πραγματικός λόγος που ασχολούνται, έστω και τυπικά, με την Ελλάδα δεν είναι φυσικά γιατί ανησυχούν για μας, αλλά γιατί θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως «ανάχωμα» της ρωσικής παρουσίας στη Μεσόγειο, την ώρα που προσπαθούν να πείσουν την Τουρκία να μην ανέβει τελείως στο άρμα του Πούτιν.

«Πολύτιμο εταίρο» και «αφοσιωμένη στην ασφάλεια» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές του δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι ανησυχεί περισσότερο για την… «κάθοδο της Ρωσίας στη Μεσόγειο». Γι’ αυτό και δεν πάει κανείς κόντρα στην Τουρκία. Για να μείνει στο… μαντρί του ΝΑΤΟ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δική μας τύχη.

«Συζητήσαμε τις ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο. Αυτό έχει προεκτάσεις για τη δική μας ασφάλεια, άρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από κοινού» είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη Πομπέο στην Κρήτη:

Πριν φθάσει στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός περιέγραψε με καθαρότητα τον ρόλο της Ελλάδας στην συμμαχία απέναντι στην Ρωσία. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Θεσσαλονίκη «δυναμικό ορμητήριο»,  για Ελλάδα και ΗΠΑ, τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη το λιμάνι της οποίας μαζί με της Καβάλας θα ιδιωτικοποιηθεί καθίσταται «κόμβος μεταφοράς αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη» ενώ στάθηκε ιδιαιτέρως στον νέο περιφερειακό οργανισμό  East Med Gaz Forum  στον οποίο μετέχουν Κύπρος, Ισραήλ, Γαλλία, Ισραήλ, ΕΕ, Αραβικά Εμιράτα κ.α.

Μαζί με την Σούδα στην οποία θα ελλιμενίζεται στο μέλλον σε σταθερή βάση το ελικοπτεροφόρο USS Hershel «Woody» Williams και το Στεφανοβίκειο, στο οποίο έκανε ειδική αναφορά ο κ.Πομπέο, αποτελούν τα στρατηγικά σημεία από όπου θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Δύσης απέναντι στην Ρωσία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα