Άδεια υπό όρους σε κινεζικό εμβόλιο ακόμα και για ομάδες υψηλού κινδύνου | newsbreak

Μοιραστειτε το

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ενέκρινε «υπό όρους» τη διάθεση στην αγορά για ευρεία χρήση ακόμα και στις ευπαθείς ομάδες, ενός πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο έχει αναπτύξει η κινεζική φαρμακευτική εταιρία Sinopharm.

Διαβάστε ακόμα: Η πρώτη κινεζική φαρμακευτική που δηλώνει στοιχεία: Στο 79% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της SinoPharm

Το εμβόλιο αυτό, αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στη Sinopharm και στο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, είναι αποτελεσματικό κατά 79%. Η υπό όρους διάθεση στην αγορά του συγκεκριμένου εμβολίου επιτρέπει στο ευρύ κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτό, παρόλο που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές του, οι οποίες δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό.

Ο υφυπουργός Υγείας της Κίνας Ζενγκ Γισίν διευκρίνισε ότι η άδεια που έλαβε το εμβόλιο θα επιτρέψει να επεκταθεί ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, από τις 15 Δεκεμβρίου έχουν εμβολιαστεί 3.000.000 άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, χωρίς να διευκρινίσει ποια εμβόλια τους χορηγήθηκαν.

H Κίνα δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του Covid-19. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 14 που έχουν δοκιμαστεί σε ανθρώπους, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου που έλαβε άδεια χρήσης «υπό όρους».

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα