Χιλιάδες Ισραηλινοί έξω από την κατοικία του Νετανιάχου


Συνεχίζονται οι δυναμικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ κατά του πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Κι αυτό το Σάββατο, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού, καλώντας τον να υποβάλλει την παραίτησή του. Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κέντρο της Ιερουσαλήμ και πραγματοποίησαν πορεία προς την κατοικία του Νετανιάχου, κρατώντας πανό που τον καλούσαν να αποχωρήσει από την εξουσία και φωνάζοντας «Επανάσταση!». Πολλοί κρατούσαν μουσικά όργανα, ενώ άλλοι κρατούσαν σημαίες του Ισραήλ.

Δεκάδες μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με τους διοργανωτές να αναφέρουν ότι συνολικά συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες περίπου 260.000 άτομα.

AP PHOTO

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «ανίκανο να κυβερνήσει» τον Νετανιάχου, τον κατηγορούν για λανθασμένη διαχείριση στο θέμα της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ορισμένοι αναφέρονται και στη δίκη του για διαφθορά. Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου βρίσκεται σε δίκη για απάτη, παράβαση εμπιστοσύνης και αποδοχή δωροδοκίας, σε μια σειρά σκανδάλων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.

Επίσης, εξαιτίας του νέου lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα, η οικονομία της χώρας δέχθηκε ισχυρό χτύπημα, με πολλούς νεαρούς Ισραηλινούς να μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά – και μοιραία να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. 

Πηγή
Author:

Previous Επιχείρηση «IRINI»: Πλοίο Διοικήσεως η ελληνική φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» - Ποιος είναι ο κυβερνήτης της
Next Σάλος και σούσουρο για τον «Μαρκήσιο ντε Σαντ» της ΝΔ! Σύζυγος πασίγνωστου γυναικολόγου τον κατηγορεί ότι την απατούσε με ασθενείς του! | newsbreak