Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην διαφάνεια και στην λογοδοσία»


«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Ταμείο Ανάκαμψης σαν κομματικό της ταμείο», είπε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η πρόταση Τσίπρα για την συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη, δεδομένου ότι η χώρα μας για πρώτη φορά έχει να διαχειριστεί μία τέτοια ιστορική πρόκληση για την ελληνική οικονομία».

«Η κυβέρνηση την απέρριψε γιατί έχει αλλεργία στην κοινωνική λογοδοσία και τη διαφάνεια», υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το Ταμείο Ανάκαμψης σαν να ήταν το κομματικό της ταμείο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση των κονδυλίων και με όρους αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας».

«Τα χρήματα που έπεσαν στην πραγματική οικονομία μέχρι σήμερα δεν ξεπερνούν το 1% των συνολικών διαθέσιμων πόρων, ενώ από τα 7,5 δισ. που έχει ήδη η χώρα μας η πραγματική δαπάνη δεν ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ. Εν μέσω δηλαδή μιας πρωτοφανούς κρίσης τα χρήματα αυτά αφήνονται να ‘λιμνάζουν’ αντί να αξιοποιούνται. Είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών κάθε κράτους – μέλους πώς θα σχεδιάσει τις χρηματοδοτήσεις», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το βλέπει ως ευκαιρία ενίσχυσης των ήδη ισχυρών, επιχειρώντας τον αποκλεισμό πάνω από το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων. Αλλά και ως μηχανισμό υλοποίησης των πιο αντικοινωνικών αντι-μεταρρυθμίσεων, θέτοντας ως προαπαιτούμενα χωρίς να της ζητηθεί από την ΕΕ, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», σημείωσε.

«Δεσμευόμαστε ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι θα αξιοποιήσουμε τους πόρους αυτούς εκεί που πραγματικά τους έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η βιομηχανία αλλά και η αγροτική παραγωγή και η περιφέρεια της χώρας», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακολουθεί την ίδια λογική αδιαφάνειας και εξαπάτησης των πολιτών και με την κρίση της ακρίβειας. Δεν καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά την ενσωματώνει στον κύριο λογαριασμό, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται νέα έκρηξη τιμών για τους τελικούς καταναλωτές εφόσον έχει αποφασίσει στρατηγικά να μην παρέμβει στον μηχανισμό παραγωγής της κερδοσκοπίας».

«Έχουμε την ευθύνη να καταθέσουμε μία πρόταση ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική προς την ελληνική κοινωνία. Αυτό που σίγουρα είναι μη ρεαλιστικό είναι να προχωρήσουμε με τις σημερινές πολιτικές», τόνισε.

«Χρειάζονται μεταρρυθμιστικές τομές σε κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια και το χρηματοπιστωτικό σύστημα αλλά και στη διαχείριση των διαθέσιμων κονδυλίων, ώστε να υπάρξει στοιχειώδης ανακούφιση της κοινωνίας και ανάταξη της οικονομίας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Απαιτούνται ξεκάθαρες εξηγήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της δημοκρατίας, την παραβίαση της ιδιωτικότητας και θεμελιωδών δικαιωμάτων», δήλωσε ο βουλευτής σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την κυβέρνηση για αυτή την πολύ περίεργη και επικίνδυνη υπόθεση», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Σχετικές ειδήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Ο Μπαράκ Ομπάμα και σε ρόλο DJ – Μας προτείνει τη δική του λίστα τραγουδιών
Next Προσλήψεις στο Δήμο Αίγινας: Ποιους αφορά
All24 Team
About the author

All24 Team