Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να οικοδομήσει ένα βιώσιμο σύστημα μετανάστευσης


Την ανάγκη να οικοδομήσει η ΕΕ ένα βιώσιμο σύστημα για τη μετανάστευση με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες, καθώς και να επιδειχθεί αλληλεγγύη προς τα κράτη μέλη που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, υπογράμμισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία που εκφώνησε στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, την οποία συντόνισαν ο Πρόεδρος του ΕΚ Ντάβιντ Σασόλι και ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η κ. φον ντερ Λάιεν υπενθύμισε ότι “η μετανάστευση είναι μια πραγματικότητα που ανέκαθεν υπήρχε και πάντοτε θα υπάρχει στην Ευρώπη” και ότι “εμπλουτίζει τις κοινωνίες μας φέρνοντας νέα ταλέντα στις χώρες μας, όταν τη διαχειριζόμαστε σωστά”. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις: “Το σύστημα που έχουμε πλέον δεν λειτουργεί. Το νέο μας Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα” είπε η Πρόεδρος και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι “η ΕΕ να οικοδομήσει ένα σύστημα που θα διαχειρίζεται τη μετανάστευση μακροπρόθεσμα και το οποίο θα βασίζεται πλήρως στις ευρωπαϊκές αξίες”, όπως ορίζει το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που παρουσίασε η Επιτροπή τον Σεπτέμβριο.

Γιώργος Καραμπέτσος, Όπτιμα: Success Story και για το 2020ΣτΕ: Πρόστιμο 4,6 εκατ. ευρώ για εικονικές εξαγωγές και λαθρεμπορία τσιγάρωνJUMBO: “Λουκέτο” στο e-shop λόγω τεράστιου όγκου παραγγελιών
Πηγή
Author:

Previous Βρούτσης: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους αναδρομικών
Next Βασίλης Κικίλιας: Μήνυμα ζωής η έξοδος 54χρονου από την ΜΕΘ