Υπερ της Εξεταστικής που ζήτησε ο Ανδρουλάκης η κυβέρνηση – «Να παραστεί προσωπικά»


Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την Εξεταστική που ζήτησε ο Ανδρουλάκης

Η κυβέρνηση απάντησε θετικά στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, με φόντο τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέωντα.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Ανδρουλάκης μετά τις παραιτήσεις Γρηγοριάδη, Κοντολέων: Να συγκροτηθεί άμεσα εξεταστική επιτροπή
Next Έσβησε η φωτιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Χωρίς ενεργό μέτωπο στη Νέα Πέραμο
All24 Team
About the author

All24 Team