Τσίπρας στην ΟΣΥ: Η ελληνική κοινωνία αντιστέκεται στην ακρίβεια


Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, την παραμονή της πανελλαδικής πανεργατικής απεργιακής.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, στου Ρέντη, και να συνομιλήσω με εργαζόμενους που ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στην αυριανή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Αύριο, 9 του Νοέμβρη, η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος, με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας.

Δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη – Χατζηδάκη. Ταυτόχρονα όμως είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω για την ανάγκη ενός συστήματος ισχυρών δημόσιων συγκοινωνιών, στην υπηρεσία του πολίτη, που σημαίνει και στήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής και στήριξη των εργαζομένων. Ο διαγωνισμός που αφήσαμε «προίκα» στην κυβέρνηση της ΝΔ ήταν 750 λεωφορεία και τον κατήργησε.

Τρία χρόνια τώρα δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αναγκαίο λοιπόν να στηριχθούν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με σύγχρονα λεωφορεία, για να έχει ο πολίτης αξιόπιστες συγκοινωνίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει και στήριξη των εργασιακών σχέσεων, στήριξη των εργαζομένων. Η λεηλασία θα τελειώσει. Ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί, γιατί η ελληνική κοινωνία χρειάζεται στήριξη. Και αύριο είναι μία μέρα κρίσιμη για να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Δ. Μαλεβιζίου: Κλειστή η οδός Σενετάκη λόγω εργασιών φρεζαρίσματος (8/11) - OTA VOICE
Next ΑΣΕΠ: Βρεφονηπιοκόμοι και τραπεζοκόμοι στον Δήμο Καρπενησίου - OTA VOICE
All24 Team
About the author

All24 Team