Τριπλάσιος αριθμός Δημοκρατικών προτίμησε την επιστολική ψήφο στην Πενσυλβάνια


Σχεδόν τριπλάσιος αριθμός Δημοκρατικών προτίμησε την επιστολική ψήφο στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, η οποία θεωρείται ένα από τα «κλειδιά» για τους εκλέκτορες και το τελικό αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί της Πενσυλβάνια προτίμησαν την αυτοπρόσωπη παρουσία στις κάλπες.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Μπάιντεν ξόδεψαν δυσανάλογο χρόνο εκστρατείας στο κράτος της μάχης.

Η Πενσυλβάνια έχει λάβει περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφους αλληλογραφία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με νέα στοιχεία από εκλογικούς αξιωματούχους.

Περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια από αυτές τις ψήφους προέρχονταν από εγγεγραμμένους Δημοκρατικούς, 586.000 από Ρεπουμπλικάνους και 278.000 από ανεξάρτητους ή τρίτους.

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη ή απαραιτήτως αποκάλυψη: Οι πολιτικοί αναλυτές αναμένουν για μήνες ότι οι Δημοκρατικοί θα ψηφίζουν δυσανάλογα μέσω ταχυδρομείου, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίζουν αυτοπροσώπως.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί και ολοκληρωθεί, η Κάθι Μπούκβαρ, Γραμματέας της Κοινοπολιτείας της Πενσυλβανίας, δήλωσε ότι αναμένει να λάβει έως και 2,6 εκατομμύρια ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου. Ένας εκλογικός αξιωματούχος της Φιλαδέλφειας υπολόγισε ότι 400.000 τέτοιες ψήφοι θα προέρχονταν από την πόλη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Politico.

Πηγή
Author:

Previous Προεδρική εκλογή των Ηνωμένων Πολιτειών 2020
Next Κορονοϊός: Άλλοι δύο νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξαν 56χρονος και 89χρονη
All24 Team
About the author

All24 Team