Τουρκία: Από την Παρασκευή 20/11 σε ισχύ τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό


Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που περιορίζουν το ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων και των καφέ στην Τουρκία και η εισαγωγή μερικού lockdown τα Σαββατοκύριακα θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της 20ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση σήμερα Τετάρτη του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα εμπορικά κέντρα και τα κομμωτήρια θα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο από τις 07:00 το πρωί έως τις 17:00, ενώ τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα είναι ανοιχτά μόνο για υπηρεσίες παράδοσης.

Σύμφωνα με τις νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 17:00 την Παρασκευή, οι κινηματογράφοι θα είναι κλειστοί για το υπόλοιπο του έτους.

Η κυβέρνηση δήλωσε χθες Τρίτη ότι θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα καθώς τα κρούσματα περιπτώσεις αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Η Άγκυρα ανέφερε 3.819 νέα κρούσματα την Τρίτη και 103 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 11.704.

Ένα μερικό lockdown θα εισαχθεί επίσης σε ολόκληρη τη χώρα τα Σαββατοκύριακα μέχρι νεωτέρας, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι δεν θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής.

Πηγή: Reuters

Πηγή
Author:

Previous Κοροναϊός: Οι ΗΠΑ ενέκριναν το πρώτο τεστ που γίνεται στο σπίτι και δίνει αποτελέσματα σε 30 λεπτά | in.gr
Next Κορωνοϊός - «Άσκηση ιατρικής υπό πολεμικές συνθήκες»: Ασφυξία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
All24 Team
About the author

All24 Team