Τη «σκληρή Δεξιά» της Νέας Δημοκρατίας βάζει στο στόχαστρο του ο ΣΥΡΙΖΑ


Τα τελευταία θλιβερά περιστατικά, με τις δολοφονίες τριών γυναικών από τους συντρόφους τους, προκαλούν και πολιτική αντιπαράθεση. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν να εννοηθεί πως η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει στην νομική κατοχύρωση της «γυναικοκτονίας», για να μην ανοίξει και νέο μέτωπο με το σκληρό Δεξιό ακροατήριο της.

Το αν θα πρέπει η δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύντροφο ή άλλον άνδρα του στενού της περιβάλλοντος να αποκτήσει νομική υπόσταση, είναι μια συζήτηση που δεν είναι καινούργια. Το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος τόσο από γυναικείες οργανώσεις, όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανέλθει και ζητάει να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της «γυναικοκτονίας», «με ισχυρό υποστηρικτικό πλαίσιο για τα θύματα έμφυλης βίας, με ξενώνες, ψυχολογική στήριξη, νομική βοήθεια. Προπαντός, να αλλάξουν οι συνειδήσεις. Έχουμε ήδη αργήσει», όπως δήλωσε η γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ράνια Σβίγκου.

Αυτό που επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, είναι πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, όμως, δεν έχει ακόμα δεχθεί αυτό το αίτημα, παρά τα 14 ως τώρα θύματα του 2022, που έρχονται να προστεθούν στα 17 του 2021.

Η κυβερνητική πλευρά, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, είχε πρόσφατα υποστηρίξει πως η πρόβλεψη ενός νέου ποινικού αδικήματος «θα οδηγήσει σε μια ανεπίτρεπτη, τόσο συνταγματικά όσο και ηθικά, σχετικοποίηση της ανθρώπινης ζωής, που είναι το υπέρτατο αγαθό και προστατεύεται απόλυτα».

Τα όσα είπε ο υπουργός, πάντως, δεν δείχνουν πως πείθουν τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζουν πως στην πραγματικότητα, η υπόθεση δεν προχωράει εξαιτίας των συντηρητικών στοιχείων που υπάρχουν εντός της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία δεν θέλουν καν να ακούει τον όρο «γυναικοκτονία».

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι να δείξει για ακόμα μία φορά στους ψηφοφόρους -κυρίως τους κεντροαριστερούς- πως η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, άγεται και φέρεται από τα ακροδεξιά εξαπτέρυγα της.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Previous Επιφυλάξεις Βερολίνου σχετικά με τις συνθήκες της εξόντωσης του αρχηγού της Αλ Κάιντα
Next Έρχεται το «Joker 2»
All24 Team
About the author

All24 Team