Την παραπομπή Τραμπ αποφάσισε η Βουλή των Αντιπροσώπων – OTA VOICE


Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε, όπως ήταν αναμενόμενο, την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Με ψήφους 232 υπέρ έναντι 197 κατά, ο Τραμπ γίνεται ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές. Δέκα Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ της παραπομπής.

Μοιάζει πάντως απίθανο η παραπομπή αυτή σε δίκη στη Γερουσία να οδηγήσει στην καθαίρεση του Τραμπ προτού να λήξει η θητεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο Δημοκρατικός, εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, απέρριψε τις εκκλήσεις των Δημοκρατικών να συγκαλέσει εκτάκτως το Σώμα για να ξεκινήσει αμέσως η δίκη. Στην περίπτωση που ο Τραμπ καταδικαστεί για υποκίνηση στάσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερουσία να του απαγορεύσει να διεκδικήσει ξανά οποιοδήποτε αξίωμα.

Ακόμη και να συγκληθεί η Γερουσία απαιτείται  απόφαση από τα 2/3 του σώματος που σημαίνει πως τουλάχιστον 17 από τους 50 Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές θα πρέπει να στηρίξουν τις κατηγορίες κατά του Τραμπ, κάτι που φαίνεται για αυτή τη χρονική στιγμή απίθανο.

Η στιγμή που η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή πληρ: ΑΠΕ

Πηγή
Author: admin.user

Previous Μπρους Γουίλις: Τον έδιωξαν από κατάστημα επειδή «αρνήθηκε» να φορέσει μάσκα
Next Στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι διά παντός στον Τραμπ θα προτείνουν οι Δημοκρατικοί αν καταδικαστεί στη Γερουσία
all24.gr
About the author

all24.gr