Τα όνειρα του Ερντογάν για νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία | newsbreak


Τα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν για την Τουρκία δεν περιορίζονται μόνο στα σύνορα που εμφανίζει κατά καιρούς με τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» αλλά φθάνουν από τη Λιβύη έως την Σομαλία.

Με πολεμικές δηλώσεις και εξαγγελίες ο Πρόεδρος της Τουρκίας απείλησε άπαντες ότι έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στρατιωτικά παντού, από την μια άκρη της Μεσογείου έως την άλλη, αλλά και μέχρι της ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Ενδεχομένως την επόμενη φορά θα αναφερθεί στο Τουρκμενιστάν και την Κίνα όπου μένουν οι τουρκόφωνοι Ουιγούροι.

«Κάποιοι μας λένε ‘μην επεκτείνεστε’. Μα υπάρχει βία… Στην Λιβύη υπάρχει βία. Δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Στα 911 χιλιόμετρα των συνόρων μας υπάρχει βία. Στη Συρία υπάρχει βία. Τι να κάνουμε να σωπάσουμε; Από την άλλη στη Σομαλία υπάρχει βία. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Υπάρχει μια ιστορική ευθύνη που μάς έχουν φορτώσει οι πρόγονοί μας. Και δε σταματάμε, και προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας εκεί που πρέπει» δήλωσε ο Ερντογάν στέλνοντας μήνυμα στις χώρες που συνορεύουν, αλλά και σε εκείνες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Και φυσικά μέσα στο σχέδιο ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, την οποία τις τελευταίες ημέρες απειλεί ευθέως με «τιμωρία».

Στον Ερντογάν απάντησε εμμέσως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε την Αρμενία. Όπως είπε όλες οι εντάσεις στην περιοχή, στην Συρία, το Ιράκ, την Κύπρο, την Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο έχουν έναν γνωστό κοινό παρονομαστή: την Τουρκία, η οποία αγνοεί και την έκκληση της ΕΕ για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας. «Η παρέμβαση της Άγκυρας σε μια ακόμη σύγκρουση είναι πραγματικά ανησυχητική και έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες διεθνώς», τόνισε ο υπουργός.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

Previous Covid-19: Συσκέψεις στις επιβαρυμένες περιοχές Κοζάνης και Ιωαννίνων
Next Δήμος Κατερίνης: Από Δευτέρα οι αιτήσεις δικαιούχων του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών ομάδων που επλήγησαν από τον κορονοϊό - OTA VOICE